Jan Sørensen, der er administrerende direktør for entreprenørfirmaet MSE, vurderer, at de tyske jernbaneudbud bliver for store for en mindre, dansk entreprenør. Men han vil gerne være med som underleverandør.

Jan Sørensen, der er administrerende direktør for entreprenørfirmaet MSE, vurderer, at de tyske jernbaneudbud bliver for store for en mindre, dansk entreprenør. Men han vil gerne være med som underleverandør. Arkivfoto: Anders Knudsen

Tyske jernbaneudbud bliver for store for Femern-”lillebror”

Et jernbaneprojekt med en samlet udbudssum på over 335 milliarder kroner er for stor en mundfuld for en dansk entreprenør med knap 300 ansatte. Men det er interessant at være underleverandør til, fortæller MSE-direktør Jan Sørensen.

Femern A/S prækvalificerede mandag fire internationale konsortier til den såkaldte TTC (Tunnel Trac and Catenary)-kontrakt på jernbanen i Femerntunnelen.

Femern A/S prækvalificerede mandag fire internationale konsortier til den såkaldte TTC (Tunnel Trac and Catenary)-kontrakt på jernbanen i Femerntunnelen. Illustration: Femern A/S

Fire internationale konsortier prækvalificeret til jernbanekontrakt

Fire internationale konsortier er prækvalificerede i udbuddet anlægge den elektrificerede jernbane i Femern Bælt-tunnelen. Både Aarsleff og Cobra er med i opløbet om kontrakten til cirka 1,5 milliard kroner.