Jan Sørensen, der er administrerende direktør for entreprenørfirmaet MSE, vurderer, at de tyske jernbaneudbud bliver for store for en mindre, dansk entreprenør. Men han vil gerne være med som underleverandør.

Jan Sørensen, der er administrerende direktør for entreprenørfirmaet MSE, vurderer, at de tyske jernbaneudbud bliver for store for en mindre, dansk entreprenør. Men han vil gerne være med som underleverandør. Arkivfoto: Anders Knudsen

Tyske jernbaneudbud bliver for store for Femern-”lillebror”

Et jernbaneprojekt med en samlet udbudssum på over 335 milliarder kroner er for stor en mundfuld for en dansk entreprenør med knap 300 ansatte. Men det er interessant at være underleverandør til, fortæller MSE-direktør Jan Sørensen.

Stefan Seidler (SSW) er det første medlem af den tyske Forbundsdag fra det danske mindretal i Sydslesvig siden 1949. Han er ikke særligt optimistisk i forhold til, om ting bliver færdige til tiden på den tyske side af Femern Bælt.

Stefan Seidler (SSW) er det første medlem af den tyske Forbundsdag fra det danske mindretal i Sydslesvig siden 1949. Han er ikke særligt optimistisk i forhold til, om ting bliver færdige til tiden på den tyske side af Femern Bælt. Foto: Bernt Hertz Jensen.

Medlem af forbundsdagen: Tyskland næppe klar til Femern-åbning i 2029

Stefan Seidler, der er medlem af Forbundsdagen for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), er ikke optimistisk i forhold til, at Tyskland når at få sin del af infrastrukturen klar til Femerntunnelens åbning i 2029.

En 18 kilometer lang tunnel med fire rør kræver grundig forberedelse fra beredskabet. Det er dog i første omgang en model af tunnelen og legetøjsbiler, der bliver brugt til formålet hos Lolland-Falster Brandvæsen.

En 18 kilometer lang tunnel med fire rør kræver grundig forberedelse fra beredskabet. Det er dog i første omgang en model af tunnelen og legetøjsbiler, der bliver brugt til formålet hos Lolland-Falster Brandvæsen. Foto: Bernt Hertz Jensen.

Brandvæsenet er gået i Femern-træning

Forberedelserne er i fuld gang hos Lolland-Falster Brandvæsen, så alle mand er klar, når tunnelen åbner. En delegation har netop været på studietur i Schweiz for at lære af erfaringerne fra alpelandet.