Aalborg Portland vil gøre en indsats for at komme af med stemplet som klimaskurk. Det vil dog ikke få direkte betydning for de 1,3 millioner tons cement, virksomheden skal levere til Femerntunnellen.

Aalborg Portland vil gøre en indsats for at komme af med stemplet som klimaskurk. Det vil dog ikke få direkte betydning for de 1,3 millioner tons cement, virksomheden skal levere til Femerntunnellen. Arkivfoto: Aalborg Portland

Danmarks største CO2-udleder vil reducere udledningen med 73 procent

Cementproduktion er en af verdens største klimasyndere. Nu vil Aalborg Portland gøre en indsats for at komme af med stemplet som CO2-skurk. Det vil dog først slå igennem efter virksomhedens største leverance til dato: 1,3 tons cement til Femerntunnellen.

European Energy har allerede fremskredne planer om brintproduktion (Power to X) i Nakskov. Men i første omgang foreslår erhvervslivet at rørledningen føres gennem Jylland til Tyskland.

European Energy har allerede fremskredne planer om brintproduktion (Power to X) i Nakskov. Men i første omgang foreslår erhvervslivet at rørledningen føres gennem Jylland til Tyskland. Visualisering: European Energy

Erhvervslivet vil have brintrør til Tyskland gennem Jylland trods store Power to X planer på Lolland

Brint kan blive fremtidens danske eksporteventyr. De tyske virksomheder står foran en enorm omstilling. Men de har travlt og kan ikke vente på Femernforbindelsen er færdig. Samtidig er der meget mere vindenergi at komme efter i Nordsøen.

Fra august 2024 vil Maribo Gymnasium tilbyde den internationale Linje "Global Studies", og det bliver vel modtaget fra FTC-konsortiet.

Fra august 2024 vil Maribo Gymnasium tilbyde den internationale Linje "Global Studies", og det bliver vel modtaget fra FTC-konsortiet. Arkivfoto: Palle Nevad Frandsen

International linje på Maribo Gymnasium vækker glæde i Femern-konsortium

En ny international linje på Maribo Gymnasium skal gøre det lettere for de mange udenlandske medarbejdere på Femern-projektet at tage familien med til Danmark. Det spanske teknik-konsortium FTC jubler over det nye tilbud.

Sagen om 28 russiske søfolks arbejde for FBC uden arbejdstilladelse kan nu komme for Højesteret.

Sagen om 28 russiske søfolks arbejde for FBC uden arbejdstilladelse kan nu komme for Højesteret. Arkivfoto: Anders Knudsen

Sag om russiske søfolk på Femern-arbejde klar til Højesteret

Procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til, at Rigsadvokaten kan anke frifindelsen af 28 russiske søfolk, der var tiltalt for at overtræde udlændingeloven, da de arbejdede for FBC i 2020 og 2021, til Højesteret. Sagen har stor principiel betydning.

Tirsdag uddelte delstaten Schleswig-Holstein fortjenstordener til fem personligheder, der alle har ydet en ekstraordinær indsats for Femernforbindelsen – og dermed også for Schleswig-Holstein. Fra venstre er det Stig Rømer Winther, Thomas Keller, Susanne Brelowski, Svend Erik Hovmand og Dr. Christop Jessen. Ministerpræsident Daniel Günther står yderst til højre.

Tirsdag uddelte delstaten Schleswig-Holstein fortjenstordener til fem personligheder, der alle har ydet en ekstraordinær indsats for Femernforbindelsen – og dermed også for Schleswig-Holstein. Fra venstre er det Stig Rømer Winther, Thomas Keller, Susanne Brelowski, Svend Erik Hovmand og Dr. Christop Jessen. Ministerpræsident Daniel Günther står yderst til højre. Foto: Bernt Hertz Jensen

Schleswig-Holstein-ordener til fem Femern-ildsjæle

To danskere og en tysk tunnelmodstander var blandt de fem personligheder, der tirsdag modtog delstaten Schleswig-Holsteins fortjenstorden for deres indsats for at få realiseret Femern Bælt forbindelsen.

Det kan være sin sag at få det hele med på selfie, når det handler om et brobyggeri. Formanden for Folketingets transportudvalg, Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet, gjorde dog alligevel forsøget, da udvalget besøgte byggepladserne på både den ny Storstrømsbro og Femerntunnellen.

Det kan være sin sag at få det hele med på en selfie, når det handler om et brobyggeri. Formanden for Folketingets transportudvalg, Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet, gjorde dog alligevel forsøget, da udvalget besøgte byggepladserne på både den ny Storstrømsbro og Femerntunnellen. Foto: Bernt Hertz Jensen

Transportudvalget på bro- og tunnelinspektion

Folketingets transportudvalg var mandag på byggepladsbesøg. ”Problembarnet”, den ny Storstrømsbro melder, trods økonomisk rod, om fornuftig fremdrift. Femernbyggepladsen klarede tredobbelt skybrud i fin stil.