Mangel på råstoffer er en direkte trussel for de store, ambitiøse anlægsprojekter, der er planlagt i nær fremtid. Råstofbranchen efterspørger en råstofstrategi og mener, at det skriger til himlen, at man kan vedtage en infrastrukturplan til 165 milliarder uden overhovedet at skele til, om man kan få det sand og grus, der skal bruges til byggeriet.
Der er også stadig mangel på lærepladser. Så voldsomt, at statsministeren selv nu bakker i forhold til løftet om 500 lærlinge på Femernbyggeriet.
Og nåja – så mangler vi stadig kvalificeret arbejdskraft og sikker energiforsyning. Ellers mangler vi vist ikke noget. God weekend og tak for at læse med.
Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Der mangler grus til maskineriet
De mange kommende mega-anlægsprojekter skal bruge enorme mængder af råstoffer – ikke mindst sand og grus. Nu slår de danske råstofleverandører alarm, for allerede nu er grus en mangelvare.
Meget at spare på råstofferne i anlægsarbejder
Der kan bruges langt mindre stabilgrus og sand, når vi for eksempel laver parkeringspladser, cykelstier eller gågader. Præcis hvor meget, der kan spares, vil OKNygaard og Region Midtjylland nu finde ud af. De foreløbige erfaringer er gode.
Staten vil diskutere elementfabrikkens fremtid
Sund & Bælt indkalder interesserede til idéudviklings-workshop om fremtidige forretningsmodeller for elementfabrikken i Rødbyhavn.
Give Steel går selv forrest i lærlingekampen
Hvis virksomheder i fremtiden vil have kvalificeret, faglært arbejdskraft, så må de selv tage ansvar. Det er meldingen fra Give Steel, der producerer stålspær og -rammer til blandt andet Femern-byggeriet. Og de tager utraditionelle midler i brug.
Statsministeren trækker i land på lærlingeløfte
Der ingen garanti for at nå 500 lærlinge på Femernbyggeriet, sagde statsminister Mette Frederiksen tirsdag. Dermed trækker hun en kende i land i forhold til det vedtagne politiske mål om, at Femernprojektet, udover at forbinde Lolland og Femern, også skulle uddanne 500 lærlinge.
3F: Virksomheder skal betale for kontrol
De store danske og udenlandske virksomheder skal betale et bidrag på 15 øre per arbejdstime. Pengene skal bruges til at finansiere fagforeningernes kontrol med, at virksomhederne overholder danske overenskomster og regler, foreslår fagforeningen 3F.
STARK Group får revisorernes CSR-pris
STARK Group har vundet Revisorforeningen FSR – danske revisorers CSR-pris for bedste bæredygtighedsrapport blandt store danske unoterede virksomheder. Prisen tildeles STARK Group for sin transparente og pålidelige rapportering inden for bæredygtighed, virksomhedens samfundsansvar og ESG.
Første FLC-elev er færdiguddannet
FLC har udlært sin første kontorelev. 32-årige Pernille Wagner fra Nykøbing Falster har nu fået fast job på Femernprojektet. FLC har i alt 64 lærlinge, og der kommer flere til.
VVS-grossist bruger Femernbyggeri til netværk
Brødrene Dahl oprettede allerede for et år siden en satellit i Rødbyhavn. Den bruger de blandt andet til netværksarrangementer og erfagrupper. Den tilgang har allerede givet ordrer i bogen.
Mest læste
- Konkursbølge truer danske virksomheder
- Statsministeren trækker i land på lærlingeløfte
- Give Steel går selv forrest i lærlingekampen
- Tyske investorer har kig på Femern regionen
- VVS-grossist bruger Femernbyggeri til netværk
- Stark oplever stigende salg ved byggeplads
- Erhvervspark Maribo er klar til næste fase
- 500 nye modulboliger på vej ved Lalandia
- I FLC Village mener man selvbetjening alvorligt
- Tunnelprojekt kører stort set efter planen