Udsigt til udvikling

Hvis man forbinder ingenting med ingenting, så får man ingenting. Hvis man forbinder Lolland med Femern, så får man en direkte korridor mellem Hamburg og Oslo og skaber et sammenhængende Europa fra Nordkap til Gibraltar. Det gør Femern Bælt-regionen til et centralt knudepunkt, og potentialet kan ikke overvurderes, hvis man spørger Schleswig-Holsteins trafik- og erhvervsminister, Claus Ruhe Madsen.

Men hvad sker der egentlig med et lillebitte bysamfund på det sydlige Lolland, når det pludselig bliver centrum i stedet for udkant? Det skal en gruppe geografistuderende fra Roskilde Universitet nu til Rødbyhavn for at finde ud af.

Tak for pladsen i indbakken og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Dansk-tysk trafikminister vil integrere Femernbælt-regionen

Femernprojektet handler nemlig om at skabe en attraktiv erhvervsregion for hele Europa på tværs af Femern Bælt, siger Claus Ruhe Madsen, der er minister for erhverv, trafik, turisme og økonomiske anliggender i delstaten Schleswig-Holstein.

VTS Femern passer på skibstrafikken ved tunnelbyggeri

Femern Bælt er et af Danmarks mest besejlede farvande. Derfor er der oprettet en særlig overvågningscentral, der skal sikre, at skibstrafikken ikke kommer i karambolage med tunnelbyggeriet.

Elecnors vindertilbud var lidt billigere men ikke bedre

Spanske Elecnor vandt kontrakten på at bygge transformerstationen til Femerntunnelen med et tilbud på knap 306,5 millioner kroner. Konkurrenten, Siemens-Aarsleff, bød knap 334,5 millioner – men scorede højere på kvalitet.

Ny transportordfører vil have mere fokus på kvalitet

Enhedslistens nye transportordfører vil have mere vægt på kvalitet og mindre på pris, når staten udbyder store kontrakter.

Slut med postevand til elementfabrikken efter tunnelprojekt

Grundvandsreserverne på Lolland er så pressede, at en bevarelse af elementfabrikken forudsætter, at den kan producere med gråt vand. Det skriver Lolland Kommune i et høringssvar.

Brintkorridor fra Hamburg til Oslo

En fast forbindelse mellem Femern og Lolland vil øge lastbiltrafikken i korridoren fra Hamborg til Oslo. De mange lastbiler skal køre på brint, og nu sættes der gang i arbejdet med at få brinttankstationer på landkortet.

Studerende undersøger: Hvordan påvirker byggeriet Rødbyhavn?

16 geografistuderende fra Roskilde Universitet sætter fokus på, hvordan megabyggeriet påvirker den lille lollandske havneby.

Femern-arbejdere skal passe på i kulden

Bygherreselskabet Femern A/S har søsat en kampagne, der skal minde tunnelarbejderne om at passe på sig selv i vinterkulden.

FLC bestiller fynsk stål for millioner

Ib Andresen Industri har indgået en historisk stor aftale om forarbejdning, svejsning og levering af stål til Femern Bælt-tunnelen. Ordren repræsenterer en værdi på et trecifret millionbeløb.

Italiens nye regering genovervejer gigantbro til Sicilien

Italiens regering overvejer at puste liv i plan om at bygge en fem kilometer lang bro til Sicilien. Broen får et spænd på 3,3 kilometer.