Udenlandske søfolk kan arbejde uden tilladelse

Østre Landsret har i dag fastslået, at udenlandske søfolk ikke behøver arbejdstilladelse, hvis de passerer dansk farvand. I en principiel sag om 28 russiske søfolk, der arbejdede på to slæbebåde i forbindelse med udgravningen af tunnelrenden i Femern Bælt i 2021, har landsretten afgjort, at søfolkene ikke behøvede arbejdstilladelse.

Sagen er et udtryk for, hvor komplekst et projekt som Femerntunnelen er. Ikke bare forbinder tunnelen to lande med hver deres lovgivning og regelsæt. En stor del af arbejdet foregår også i internationalt farvand og udføres af folk med mange forskellige nationaliteter.

En sådan kompleksitet udgør i sig selv en risiko for et projekt af et omfang som Femernbyggeriet og er helt sikkert en af de sager, som Femern A/S’ risikokomité holder et vågent øje med. Og her gik det altså godt – hvis man ser bort fra de 28 russiske søfolk, som blev eskorteret ud af Danmark efter anholdelsen.

Tak for at læse med og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

28 russiske søfolk frikendt i landsretten

Østre Landsret har fredag formiddag stadfæstet byretten i Nykøbing Falsters frifindelse af 28 russiske søfolk, der var tiltalt for at have arbejdet uden arbejdstilladelse i Danmark.

Risikokomité holder øje med Femernprojektet

Der er meget, der kan gå galt på danmarkshistoriens største anlægsprojekt. Det skal Femern A/S’ risikokomité sammen med risk manageren sørge for, at det ikke gør.

Folketingspolitiker: Elementfabrikken bliver i Rødbyhavn

Forligskredsen bag Femernprojektet fik onsdag en orientering fra Sund & Bælt om permanentgørelse af elementfabrikken. Kasper Roug (S) er ikke i tvivl om, at fabrikken bliver liggende.

Faste hotelgæster giver kollegialt samarbejde

Hotel Factory Lodge er på tredje år fuldt booket med Femern-ansatte fra FBC, og det giver et særligt kendskab til gæsterne.

Regeringen er fortsat uafklaret om kattegatforbindelse

Forbindelse skal forkorte rejsetiden mellem København og Aarhus, men vil gå ud over miljø og natur.

Erhvervslivet flokkes om nyt badehotel

Hages Badehotel oplever stor efterspørgsel på værelser fra det summende erhvervsliv i og omkring Femern-projektet.

900 grillpølser og 150 burgere trak tunnelfolket af huse

Netværksforeningen FB Suppliers havde både sørget for godt vejr og tunnelbisseforplejning, da foreningen afholdt ”minimesse” i Rødbyhavn. Og det faldt i god jord hos både tunnelarbejdere og underleverandører.

Horsens-ingeniører skal rådgive om højspænding til Femern

Energinet har indgået rammeaftale med OJ Rådgivende ingeniører om blandt andet tre transformerstationer, der skal sikre strøm til Femerntunnelen.

SMVdanmark: Skuffende at erhvervsuddannelserne ignoreres i finanslov

Hvis vi skal klare den grønne omstilling og energieffektivisere, må politikerne tage erhvervsuddannelserne op i separate forhandlinger, mener SMVdanmark i en reaktion på finansloven.

3F savner erhvervsuddannelser på finansloven

Fagforbundet 3F er skuffet over finansloven for 2023, der ikke tilfører flere midler til de pressede erhvervsuddannelser. Der er brug for mere handling og mindre snak, siger forbundssekretæren.

Pessimismen blandt tyske virksomheder langsomt på retur

For sjette måned i træk er tyske virksomheders syn på landets økonomi blevet lysere, viser indeks.

Annonce