Uddannelse til fremtiden, tak

Den grønne omstilling og de store infrastrukturprojekter skriger på kompetencer. Der er både politisk vilje og penge til fjernvarmeudrulning, udbygning og omstilling af energiinfrastrukturen og store trafikprojekter. Men penge og politisk vilje gør det ikke alene. Der skal også være nogen, der kan og vil udføre arbejdet.

Derfor er det positivt, at den danske regering nu har fået øjnene op for, at der skal tilføres midler til erhvervsuddannelser og efter- og videreuddannelse af faglærte og ufaglærte.

Nu skal den gode vilje så udmøntes konkret, så flere unge vil vælge en faglært fremtid. Der skal investeres i tidssvarende udstyr og teknologi på erhvervsuddannelserne og faglærerne skal bringes ajour med den faktiske virkelighed. Vi kan ikke uddanne til fremtiden med blikket stift rettet på fortiden.

Tak for at læse med og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Ejendomsudviklers lufthavnstilbud fik en kurv

En gruppe private investorer tilbød at opgradere og overtage driften af Lolland-Falster Airport. Men Lolland og Guldborgsund kommuner kunne ikke se idéen.

Enorm interesse for Hub 48 Maribo

Allerede inden det første prospekt er sendt i trykken er mægleren, der skal stå for udlejningen af Hub 48 Maribo, blevet bestormet af interesserede lejere.

Kommende konkurrenter samarbejder i godt naboskab

Med op imod 35.000 årlige færgeture klos op ad Nordeuropas største anlægsarbejde, så skal der koordineres og tages hensyn. Scandlines sætter stor pris på samarbejdet med den kommende konkurrent på Femern Bælt.

Fra Panama City til Rødbyhavn

Karin Valencia Vitalis er flyttet til Rødbyhavn, fordi Karin fik job som civilingeniør i FLC. Hendes lille familie har forelsket sig i Lolland.

Lufthavn sat på vågeblus trods interesse fra private

En gruppe private erhvervsfolk ville gerne overtage og drive Lolland-Falster Airport ved Holeby. Men de to ejerkommuner vil ikke sælge. I stedet skal lufthavnen nu primært bruges til racerkørsel, rundflyvninger og andre fritidsaktiviteter.

Halv million kvadratmeter havn er en nicheopgave

Blue Water er en storspiller inden for shipping-, transport- og logistikløsninger. Arbejdshavnen ved Femernbyggeriet er deres hidtil største opgave inden for havnedrift.

FLC-selskab skal bygge verdens første energiø

Belgiske DEME, der er en del af FLC-konsortiet, skal være med til at bygge verdens første kunstige energiø. Energiøen Princess Elisabeth Island kommer til at ligge 45 kilometer fra kysten i den belgiske del af Nordsøen.

Mød mesteren bag Danmarks nyeste havn

Troels Nyerup, Harbour Manager hos Blue Water Shipping, er havnemester for tunnelbyggepladsens enorme arbejdshavn.

Uddannelsesreform gavner erhvervsuddannelserne

Både arbejdsgivere og fagbevægelse bakker op om regeringens udspil til en reform af uddannelsessystemet. Det kan give et tiltrængt løft af de danske erhvervsuddannelser.

Blue Water opruster i Rødbyhavn

Der er behov for flere ansatte hos Blue Water, som varetager driften af arbejdshavnen for FLC.

Byggeriet mangler opgaver, men beholder medarbejderne

Trods en nedgang i byggeaktiviteten er antallet af ansatte i byggeriet stort set uændret. Det er et farligt spil, mener SMVdanmark, der opfordrer virksomhederne til at tænke sig godt om.

Annonce