Udbud på skinner

Med udbuddet af den 1,5 milliarder kroner dyre TTC-kontrakt er alle store kontrakter på Femerntunnelen nu sendt i udbud. Og ligesom tilfældet har været med de andre store entrepriser, så er det mere end sandsynligt, at en stor del af opgaven skal løftes af udenlandske virksomheder.

Danmark er et lille land, og det afspejles i vores erhvervsliv. Danske virksomheder er nærmest per definition i SMV (små og mellemstore virksomheder)-segmentet. Og selv store danske virksomheder syner ikke af meget, når de måles op imod internationale kolleger.

Men det er i underskoven, der er vækst. Og danske virksomheder tegner sig for 64 procent af underleverancerne til Femernprojektet. Så i den nærmeste fremtid er der god fornuft i at overveje, hvad man kan byde ind med – og holde sig til.

Tak for pladsen i indbakken og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Jernbane for 1,5 milliard sendt i udbud

Femern A/S udbyder nu opgaven med at etablere fremtidens jernbane til Femern Bælt-tunnelen. Kontrakten bliver udbudt med en forventet samlet tilbudspris på omkring 1,5 mia. kr.

Nu kommer tunnelelementerne i form

Specialfremstillede forme skal producere 18 kilometer tunnel til Femern-forbindelsen.

Pavillonleverandør har travlt: Skal have 160 værelser klar på to måneder

Fra nu af og frem til udgangen af april skal Adapteo bygge fire boligmoduler om dagen. Så kan ”håndværkerbyen” på Femern-byggepladsen huse 1344 tunnelarbejdere.

Tysk ejendomskonsulent skal sælge 900.000 kvadratmeter erhvervspark på Lolland

Første etape af Maribo Erhvervspark er udsolgt, og nu starter salget af resten. Opgaven er lagt i hænderne på det tyske ejendomskonsulentfirma Robert C. Spies’ danske datterselskab.

Konkurrence giver flere unge lyst til erhvervsuddannelse

DM i Skills giver stor stigning i unges lyst til at tage en erhvervsuddannelse samt forældres lyst til at anbefale en til deres børn. Det viser ny undersøgelse fra Epinion.

Stort gennembrud for Maribo erhvervspark

De første 111.000 kvadratmeter af i alt næsten 900.000 i Maribo erhvervspark er solgt. Nu overlader Business Lolland-Falster salgsarbejdet til Robert C. Spies på vegne af ejeren – lensgreve Christoffer Knuth.

Højeste antal dødsulykker i ti år

2022 satte en kedelig trist rekord. Antallet af dødsulykker på arbejdspladser var det højeste i ti år. Byggeriet og transportsektoren er de farligste steder at arbejde. Flere penge skal nu sikre, at reglerne bliver overholdt.

Samarbejde vil materialespild på byggepladsen til livs

Teknologisk Institut, Aarsleff og STARK vil i fællesskab undersøge materialespild på byggepladser. Målet er kortlægge materialespildet – og gøre noget ved det.

Femern-rådgiver oplever største vækst i 14 år

Det går forrygende for rådgivervirksomheden Rambøll. Især rådgivning om ledelse og grønne byggerier har øget Rambølls omsætning med 12,6 procent.

Lalandia-salg opgivet

En manglende økonomisk gulerod får Parken Sport & Entertainment til at skrinlægge salget af feriecentrene Lalandia i Rødbyhavn og Billund.

Annonce