Ting tager tid

Banedanmarks entreprenører er i fuld gang med at lægge spor til nye strækning mellem Ringsted og Femern. Det indebærer også byggeriet af en ny station i Holeby. Den station vil Lollands borgmester gerne have færdig og i drift senest i går. Men Banedanmark har en køreplan, der siger, at Ringsted-Femernstrækningen skal tages i brug samtidig med Femerntunnelen.

I svenske Landskrona har de også en plan – om end mindre nagelfast: Der skal bygges en ekstra tunnel mellem Danmark og Sverige, og den skal gå fra Landskrona til København. Det tog langt over tyve år fra de første planer om en Femerntunnel dukkede op, til byggeriet faktisk går i gang. Men nu sker der noget, så hvem ved?

Tak for at invitere indenfor i indbakken, og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Landskrona vil have sænketunnel til København

Tredoblet trafik med godstog vil gøre Øresundsforbindelsen til en flaskehals, og svenske myndigheder undersøger muligheden for at bygge en ny. Landskrona foreslår en 19 kilometer sænketunnel til København.

Ekstra Øresundstunnel får kold skulder fra Alternativet

Forslaget om en ekstra tunnel under Øresund bliver ikke realiseret med Alternativets stemmer, fastslår partiets transportordfører.

Borgmester utålmodig med åbning af ny station

Onsdag aften holdt Banedanmark det første af to informationsmøder i forbindelse med det igangværende arbejde på jernbanen mellem Nykøbing Falster og Rødby. Begejstringen var til at overskue.

Tysk garanti for Femernsundtunnel til tiden

Den ny Femernsundtunnel bliver færdig til udgangen af 2029, forsikrer Deutsche Bahn. De kan dog ikke for sige, hvornår arbejdet for alvor kommer i gang. Baglandsarbejdet i Nordtyskland står også til at blive 19 procent dyrere end ventet.

Danmarks største lavenergi-camp klar til april

1.200 solpaneler til 12.000 kvadratmeter boliger giver den kommende ”håndværkerby” i Rødbyhavn titlen som Danmarks største lavenergicamp.

Lolland skal være den grønne energiø i midten

Lolland skal være det grønne energi-kraftcenter midt mellem København og Hamburg. Derfor går Lolland Kommune nu i partnerskab med European Energy om sol, vind og power to X.

Erhvervsskole foreslår certifikat i grøn omstilling

Hvis Danmark skal have – og fastholde – førerpositionen indenfor den grønne omstilling i bygge- og anlægssektoren, så skal medarbejdernes kompetencer formaliseres, foreslår CELF.

Tunnelportal og panelfabrik tager form

Elementfabrikken, der skal støbe de 89 betonelementer, Femerntunnelen udgøres af, skal have noget at arbejde med. Det kommer blandt andet fra panelfabrikken, der er ved at være klar til produktion.

Lidt af en mundfuld: Skulle servere pølser til 1.100 på 30 minutter

Udlejer af festudstyr, pølsevogne og toiletvogne fik travlt, da der kom bud efter ham i forbindelse med kæmpe rejsegilde.

De rykker ud når teknikken svigter offshore

Når teknikken svigter om bord på arbejdsskibene, eller motoren siger mærkelige lyde, rykker de skibstekniske eksperter fra K.J. Elektro A/S ud.

180 tons stålkonstruktion om ugen fra Give Steel til Femern

Give Steel har indtil nu leveret 9.000 tons stålkonstruktioner og brugt 5.000 bolte til elementfabrikken i Rødbyhavn. Og der er mere på vej.

Ledige job