Til lands og til vands – men ikke i luften

Der investeres hundredvis af millioner på Lolland-Falster i sikker forventning om, at Femernforbindelsen vil gøre regionen til et kommende vækstcentrum. Infrastruktur gør en forskel.

I det lys forekommer det paradoksalt, at den eneste asfalterede landingsbane mellem Roskilde og Lübeck, der kan betjene mindre jetfly, nu skal droppe ambitionerne om mere erhvervs- og privatflyvning og i stedet finde besparelser.

Der bygges badehoteller, logistikcentre og kontorbyggerier i stor stil på Lolland. Og der arbejdes på højtryk på at permanentgøre tunnelelementfabrikken i Rødbyhavn. Men i fremtiden skal turister og erhvervsfolk langvejsfra flyve til enten Lübeck eller Kastrup og derfra rejse videre med tog eller bil. En lufthavn er også infrastruktur, og infrastruktur gør en forskel.

Tak for at læse med og tak for indbakkepladsen.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Lolland-Falster Airport skal dæmpe ambitionerne

Flyvepladsudvalget vil gerne opgradere Lolland Airport og satse på vækst i erhvervs- og privatflyvning. Men administrationen i ejerkommunerne anbefaler at droppe ambitionerne til fordel for fritidsbrug.

Nyt adfærdskodeks skal give færre uheld på tunnelprojekter

Den internationale tunnelsammenslutning, ITA/AITES, har sammen med den internationale forsikringsbranche udarbejdet et nyt kodeks for risikostyring af tunnelprojekter.

Hårdt arbejde og netværk giver Femern-opgaver

Det kræver først og fremmest hårdt arbejde at blive underleverandør til Femern-projektet, lyder det fra Claus Stechnik, direktør for vagtselskabet CS Vagt.

Femern-byggeriet sælger rødvin i Maribo

Hos vinbutikken 2010 Vin & Velsmag i Maribo mærker indehaver Michael Gullits, at Femern-projektet smitter af på forretningen.

Ledige job