Af høringsudkastet til en ny trafikplan fra Trafikstyrelsen fremgår det, at der forventes at køre ti tog i timen gennem Femerntunnelen. Det giver syn for sagn i forhold til den igangværende grønne omstilling af transport- og logistikbranchen. Godstog udleder betydeligt mindre CO2 per transporteret ton end lastbiler – og passagertog har samme gavnlige effekt per passagerkilometer i forhold til bil, bus og fly.
Turen under Femern Bælt kapper 160 kilometer og en god times tid af turen mellem Skandinavien og kontinentaleruropa, så der er også markante besparelser på brændstof og mandetimer. Så også lande- og motorvejstrafikken vil spare både tid, penge og CO2 på Femerforbindelsen.
Tak for at læse med og for pladsen i indbakken.
Bernt Hertz Jensen
Redaktør
Lokaltog kan forlænges via Femerntunnelen
Efter 2029 vil man kunne tage toget på shoppingtur fra for eksempel Holeby til Lübeck – og Lübeckerne vil kunne tage toget til en hurtig tur i Lalandia. Både tyske og danske lokaltog kan blive internationale, skriver Trafikstyrelsen i ny trafikplan.
Materieludlejere danner brancheforening
DI Byggeri udvides nu med en ekstra brancheforening. Dansk Materielforening skal være talerør for udlejere, leverandører og storforbrugere byggemateriel.
Mest læste
- Femernprojektet forandrer Lolland
- Headspace mangler frivillige til Femern
- Femern Landanlæg lander overskud på kvart milliard
- Lokaltog kan forlænges via Femerntunnelen
- 18-årige Ida tumler de store maskiner
- To minutters flyvetur gennem tunnelfabrikken
- Femern-projektet giver ny skov til Næstved
- Materieludlejere danner brancheforening
- Erhvervslivet flokkes om nyt badehotel
- 550 til familiedag på byggepladsen