Tak for i år

FemernReport kom til verden første oktober i år. I vores første tre levemåneder er der sat navn på to udbudsvindere, der er bortsprængt en gammel dybvandsbombe nær tunnelrenden, der er prøvestøbt et tunnelsegment i fuld skala, arbejdshavnen i Rødbyhavn er færdigetableret og overdraget og elementfabrikken er næsten klar til at gå i gang med støbningen. Byggepladsen er stort set bygget færdig, og tunnelrenden er over 70 procent færdiggravet.

I 2023 begynder arbejdet med at konstruere og støbe verdens længste sænketunnel, at støbe tunnelportalen og byggeriet af transformatorstationen. Og så venter vi afgørelsen på det sidste store udbud – nemlig TTC-kontakten på jernbanedelen af Femernforbindelsen.

Vi glæder os til fortsat at følge arbejdet, og vi glæder os over, at I følger med. Vi er tilbage 2. januar.

Glædelig jul og godt nytår

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Vildt år for materieludlejning i Rødby

GSV har haft så godt som alt ude at køre i år. Det har især været de helt store maskiner, der har været bud efter på Femernbyggeriet. Fra næste år ventes efterspørgslen især at være på store lifte.

Fire millioner tons norske skærver på vej til elementfabrikken

Norske Mibau Stema Group skal levere fire millioner tons tilslag til Femernbyggeriet. Det betyder mere end 150 sejladser mellem stenbruddet og arbejdshavnen.

Femerntunnelen skal bruge 100.000 mWh om året

Femerntunnelen bliver proppet med den mest moderne og energieffektive teknologi. Alligevel kommer den til at bruge lige så meget strøm som en middelstor dansk provinsby.

Trykmåler halverer støbetiden for beton

Støbetryksmåleren ISC (InSite Construction) kan halvere støbetiden og gøre processen enklere. Peri har blandt andet solgt måleren til Femernbyggeriet.

Ny cement udleder 20 procent mindre CO2

Aalborg Portland lancerer CO2-reduceret cement målrettet store infrastrukturprojekter. Den nye Aalborg Solid er også godkendt til anvendelse i såkaldte aggressive miljøer.

19 holder jul i tunnelbyen

708 polakker rejser hjem på juleferie og kun 19 thailændere er tilbage i FLC Village hen over jul og nytår.

Udstillingscenter trak over 37.000 besøgende

Femern A/S’ udstillingscenter ved Rødbyhavn har udviklet sig til en regulær turistattraktion. Men det statslige bygherreselskab vil ikke kapitalisere på de mange gæster.

DI-prognose spår svagt stigende anlægsmarked i 2023

Der er ikke meget godt nyt i prognosen for aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen i 2023 fra DI-Byggeri. Anlægsbranchen kan dog formodentlig lige holde skindet på næsen.

Grøn energi til Femern-projektet

Femern Belt Energy er blevet storleverandør af varmepumper til boliger til tunnelarbejderne.

Ny kampagne skal lokke unge til stålet

I 2030 kommer til at mangle op til 1900 faglærte alene inden for smedefaget, hvis den politiske målsætning om 70 pct. reduktion af CO2-udledning skal realiseres. Det skal en ny kampagne råde bod på.

Femernbyggeri skæpper godt i kassen hos Aarsleff

I det seneste regnskabsår er omsætningen steget med næsten 24 procent hos Danmarks største entreprenørkoncern. Arbejdet på Femernprojektet er med til at trække op i en turbulent tid for branchen.