Store ting på vej – forén jer

Den grønne omstilling i Tyskland har allerede kastet den første milliardkontrakt af sig. Den er gået til samme entreprenør, der skal stå for den tekniske indmad til Femerntunnelen, og den er i runde tal en halv Femerntunnel værd.

Når det kommer til anlægsprojekter i mega- og gigastørrelse, er vi imidlertid først lige ved at komme i gang. Fjernvarmeudrulning, infrastrukturprojekter og energiøer er de mest oplagte eksempler på fremtidens forretningsmuligheder for bygge- og anlægsbranchen, og virksomheder gør klogt i, at se på mulighederne for at indgå samarbejder for at kunne løfte opgaver, der rækker langt ud over, hvad man kan klare alene.

Tak for pladsen indbakken og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Cobra skal bygge giga-transformerstationer i Nordsøen

Cobra IS, der sammen med SICE skal stå for de elektromekaniske installationer i Femern-tunnelen, har vundet en gigantordre på to transformerstationer til havvind i Nordsøen til en værdi på omtrent 30 milliarder kroner.

Femern-projekt smitter positivt af på boligmarkedet

Femern-projektet sætter sit præg på boligmarkedet på især Midt- og Sydlolland. Hver femte bolighandel i de sidste to år kan relateres til Femern-projektet.

Claus Ruhe Madsen vil have skub i baglandsarbejdet

Schleswig-Holstein risikerer at bringe sig selv i forlegenhed, hvis ikke der snart kommer fart på de tyske anlægsarbejder i forbindelse med Femern-projektet, siger delstatens trafikminister Claus Ruhe Madsen til det tyske presseagentur, DPA.

Dyk i antallet af boliger til udlejning

Der er lige nu færre udlejningsboliger på portalen Femern Housing efter lang periode med høj aktivitet.

Ledige job