Store tal – stor usikkerhed

Alt på Femernbyggeriet er i stor skala. Virkelig stor. I årets første ni måneder har Femern A/S således haft projektudgifter for i gennemsnit 15,5 millioner om dagen – eller 4,2 milliarder i alt.

Når man opererer med tal i den størrelse, så gør procentuelle ændringer også en meget stor forskel. Det kan ses på bygherreselskabets finansieringsomkostninger, der i den samme periode er mere end fordoblet fra cirka små 400 millioner til over en milliard på grund af rentestigninger og inflation.

Femerntunnelen ender med at blive dyr, men sandheden er, at ingen aner præcis hvor dyr, fordi prisen på penge ikke ligger fast.

Velkommen til december og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Femernbyggeri koster 15,5 millioner om dagen

I de første ni måneder af 2022 har Femern A/S har haft projektudgifter for i alt 4,2 milliarder kroner. Det fremgår af kvartalsrapporten fra Sund & Bælt. Inflation og rentestigninger har mere end fordoblet det statslige holdingselskabs finansieringsomkostninger i forhold til samme periode sidste år.

Lærlinge fra hele Danmark strømmer til Femern-byggeri

Femern-projektet tiltrækker lærlinge fra hele Danmark. Størstedelen af lærlingene på danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt er indtil videre fra lokalområdet på Sydhavsøerne.

YouTube-video kan tiltrække arbejdskraft

En ny YouTube-dokumentar om Femern-forbindelsen, som på få dage har fået millioner af visninger, kan potentielt hjælpe med at rekruttere arbejdskraft.

Overraskende stor interesse for byggeri

Hos bygherren Femern A/S er de positivt overraskede over, hvor mange borgere og turister der viser interesse for Femern-projektet.