Store sager

Over de næste fire år vil der i gennemsnit anløbe tre skibe om måneden til den nyetablerede arbejdshavn i Rødby. Skibene kommer fra Norge og er lastede med skærver, der skal bruges som tilslag til Femerntunnelen. Hvis de skulle leveres over land, så ville det kræve over 100.000 vognlæs. CO2-udledningen og sliddet på vejene ville være enormt, og det er positivt, at Femernprojektet udnytter muligheden for søtransport.

Aalborg Portland har lanceret en ny cementtype, der udleder 20 procent mindre CO2. Femernbyggeriet får et CO2-aftryk, der kan ses fra månen. Derfor er det vigtigt, at alle muligheder for at reducere det bringes i spil.

Tak for at læse med og tak for indbakkepladsen.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Fire millioner tons norske skærver på vej til elementfabrikken

Norske Mibau Stema Group skal levere fire millioner tons tilslag til Femernbyggeriet. Det betyder mere end 150 sejladser mellem stenbruddet og arbejdshavnen.

Udstillingscenter trak over 37.000 besøgende

Femern A/S’ udstillingscenter ved Rødbyhavn har udviklet sig til en regulær turistattraktion. Men det statslige bygherreselskab vil ikke kapitalisere på de mange gæster.

Ny cement udleder 20 procent mindre CO2

Aalborg Portland lancerer CO2-reduceret cement målrettet store infrastrukturprojekter. Den nye Aalborg Solid er også godkendt til anvendelse i såkaldte aggressive miljøer.

DI-prognose spår svagt stigende anlægsmarked i 2023

Der er ikke meget godt nyt i prognosen for aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen i 2023 fra DI-Byggeri. Anlægsbranchen kan dog formodentlig lige holde skindet på næsen.