Sparetider i anlægsbranchen

Krisen kradser. Der skal skrues ned for varmen, slukkes for lyset og køres længere på literen. Men der skal også tænkes nyt i forhold til råstofforbruget. Der behøves selvsagt ikke samme mængde stabilgrus til en parkeringsplads som en firesporet motorvej. Region Midtjylland har taget teten for at give syn for sagn i forhold til om noget kan gøres både smartere, billigere og mere bæredygtigt for at bringe råstofforbruget ned uden at gå på kompromis med kvaliteten. Bæredygtighed lønner sig, og overforbrug – også i bygge- og anlægsbranchen – er so last century.

Tak for din tid – den er også kostbar.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Meget at spare på råstofferne i anlægsarbejder

Der kan bruges langt mindre stabilgrus og sand, når vi for eksempel laver parkeringspladser, cykelstier eller gågader. Præcis hvor meget, der kan spares, vil OKNygaard og Region Midtjylland nu finde ud af. De foreløbige erfaringer er gode.

Statsministeren trækker i land på lærlingeløfte

Der ingen garanti for at nå 500 lærlinge på Femernbyggeriet, sagde statsminister Mette Frederiksen tirsdag. Dermed trækker hun en kende i land i forhold til det vedtagne politiske mål om, at Femernprojektet, udover at forbinde Lolland og Femern, også skulle uddanne 500 lærlinge.

STARK Group får revisorernes CSR-pris

STARK Group har vundet Revisorforeningen FSR – danske revisorers CSR-pris for bedste bæredygtighedsrapport blandt store danske unoterede virksomheder. Prisen tildeles STARK Group for sin transparente og pålidelige rapportering inden for bæredygtighed, virksomhedens samfundsansvar og ESG.

3F: Virksomheder skal betale for kontrol

De store danske og udenlandske virksomheder skal betale et bidrag på 15 øre per arbejdstime. Pengene skal bruges til at finansiere fagforeningernes kontrol med, at virksomhederne overholder danske overenskomster og regler, foreslår fagforeningen 3F.