Spar på strømmen

Når Elecnor til næste år går i gang med at bygge den nye transformatorstation i Rødbyhavn, så skal der være fokus på energieffektivitet. Grønne målsætninger har været en integreret del af alle Femern-udbud, fordi byggeriet i sagens natur skal leve op til de danske og europæiske klimamål og ambitioner om CO2-besparelser. I dag er der imidlertid en ekstra god grund til ambitiøse satsninger på energioptimering – nemlig prisen. Med et forbrug på op imod 100.000 mWh om året, så er der seriøst mange penge på spil med de nuværende elpriser, og ingen ved, hvad fremtiden bringer. Men dyr, det bliver den.

Tak for pladsen i indbakken og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Femerntunnelen skal bruge 100.000 mWh om året

Femerntunnelen bliver proppet med den mest moderne og energieffektive teknologi. Alligevel kommer den til at bruge lige så meget strøm som en middelstor dansk provinsby.

Trykmåler halverer støbetiden for beton

Støbetryksmåleren ISC (InSite Construction) kan halvere støbetiden og gøre processen enklere. Peri har blandt andet solgt måleren til Femernbyggeriet.

Grøn energi til Femern-projektet

Femern Belt Energy er blevet storleverandør af varmepumper til boliger til tunnelarbejderne.

Femernbyggeri skæpper godt i kassen hos Aarsleff

I det seneste regnskabsår er omsætningen steget med næsten 24 procent hos Danmarks største entreprenørkoncern. Arbejdet på Femernprojektet er med til at trække op i en turbulent tid for branchen.