Spansk forbindelse

Spanske Elecnor har vundet kontrakten på at bygge den transformatorstation, der skal forsyne Femernforbindelsen med strøm. Dermed burde kommunikationslinjerne være åbne og klar, idet FTC-konsortiet (SICE-Cobra), der skal stå for de tekniske installationer i tunnelen ligeledes er spansk. Og de kender allerede hinanden. Lidt for godt, faktisk, hvis man spørger den spanske konkurrencemyndighed, CNMC. De har således en verserende kartelsag, der involverer både Cobra og Elecnor, på vej i retten.

Imens vil EU-kommissionen gøre op med det danske RUT-register, der skal forhindre social dumping på arbejdsmarkedet. Men den går ikke, siger 3F.

Tak for opmærksomhed og indbakke-plads.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Elecnor skal opføre transformerstation til 307 millioner

Kontrakten på at opføre en transformerstation, der skal forsyne Femerntunnelen med strøm er gået til spanske Elecnor. Det spanske selskab er involveret i samme spanske kartelsag som Cobra, der er med i konsortiet, der skal stå for tunnelens tekniske installationer.

EU-kommissionen undsiger social dumping-register

EU-Kommissionen er på ny i gang med at stække det danske register mod social dumping, RUT-registret. Regeringen afviser kommissionens krav.

15 kandidatstuderende måtte blive udenfor hegnet

En gruppe studerende fra DTU måtte tage hjem fra residential college ved Femernbyggeriet uden at have været inde på byggepladsen. De kunne ikke få tilladelse til at komme ind.

Dansk Stålpris 2022 til Give Steel

Give Steel har leveret 322 tons stål Isfjordscentret i Ilulissat. Byggeriet er nu præmieret med Dansk Stålpris 2022.