Sideshowet er hovedattraktionen

Anlægget af verdens største sænketunnel flytter rundt på i omegnen af 60 milliarder kroner. Men det er ikke nødvendigvis på byggepladserne eller hos de store konsortier, potentialet ligger for de virksomheder, der gerne vil være med til vækstfesten.

Godbidderne i forbindelse med anlægsarbejdet er der allerede sat navn på, og det er ikke de små- og mellemstore danske eller nordtyske virksomheder, der får glæde af dem. De kan til gengæld få masser at se til, hos de afledte projekter. Hub 48 Maribo er det første, store, synlige eksempel, og der er meget mere på vej. Festen larmer mest i det store telt midt på markedspladsen. Men forestillingen er langt mere spændende i sideshowet.

Tak for at læse med og for pladsen i indbakken – og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

”Tag fat på mig”: DS Flexhal løb med opmærksomheden

DS Flexhal skal stå for opførelsen af Hub 48 Maribo, og direktøren kunne holde hof, da Business Lolland-Falster holdt bygge- og anlægskonference i Nykøbing Falster. Femernforbindelsen smitter af på Hobro.

Peper & Söhne klar til at investere en kvart milliard kroner på Lolland

Den tyske ejendomsudvikler bag Hub 48 Maribo-projektet er parat til at lade tegnebogen følge snakketøjet. Det 50.000 kvadratmeter store erhvervs- og logistikcenter er første skridt på international vækstrejse.

Lolland-Falster Airport skal dæmpe ambitionerne

Flyvepladsudvalget vil gerne opgradere Lolland Airport og satse på vækst i erhvervs- og privatflyvning. Men administrationen i ejerkommunerne anbefaler at droppe ambitionerne til fordel for fritidsbrug.

MT Højgaard vælter sig i store ordrer

Entreprenørselskabet MT Højgaard forventer både vækst i omsætning og resultat i år. De fleste af aftalerne er allerede indgået. Uden for Danmark går det dog tilbage.

Branchesamarbejde skal gøre cement og beton mere bæredygtig

Både Femern A/S og Vejdirektoratet er med i CALLISTE-projektet, der skal gøre beton og cement mere bæredygtigt i fremtiden.

Tysk erhvervsliv forventer stagnation

27.000 tyske virksomheder er blevet spurgt om deres forventninger til 2023. Stemningen er overvejende negativ, men der er trods alt stigende optimisme – især indenfor byggeriet.

Femern-rådgiver samler ind til jordskælvsofre

COWI har startet en indsamling blandt medarbejderne til støtte for jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syrien. Selskabet vil doble det indsamlede beløb.

Nyt adfærdskodeks skal give færre uheld på tunnelprojekter

Den internationale tunnelsammenslutning, ITA/AITES, har sammen med den internationale forsikringsbranche udarbejdet et nyt kodeks for risikostyring af tunnelprojekter.

Rambøll satser hårdt på rådgivning om bæredygtighed

Rambøll har oprettet en ny, national enhed for rådgivning om bæredygtighed. Målet er at blive den foretrukne rådgiver i bygge- og ejendomsbranchen.

Femern-byggeriet sælger rødvin i Maribo

Hos vinbutikken 2010 Vin & Velsmag i Maribo mærker indehaver Michael Gullits, at Femern-projektet smitter af på forretningen.

Hårdt arbejde og netværk giver Femern-opgaver

Det kræver først og fremmest hårdt arbejde at blive underleverandør til Femern-projektet, lyder det fra Claus Stechnik, direktør for vagtselskabet CS Vagt.