Rettelse: Fremtiden for elementfabrikken sat på skinner

*|DATE:j. F Y|*

I det tidligere udsendte Femern Weekly var der røget en tekstblok ud, og der manglede oversigten over de mest læste artikler. Fejlen skyldtes en fejl i synkroniseringen med FemernReports nyhedsbrevs-modul. Der for prøver vi lige en gang mere – og vi beklager fejlen:

Sund & Bælt har taget fat på den indledende dialog om at bevare tunnelelementfabrikken på Lolland, når Femerntunnelen er færdigbygget. Koncessionen ventes i udbud i 2024 eller 2025, når først en ny anlægslov er vedtaget. Det sidste forventes at falde på plads allerede i efteråret 2023. Og der er store penge på spil.

De store penge flytter de også rundt på i franske Vinci, der er storebror i FLC-konsortiet. På årets første ni måneder har den franske storentreprenør omsat for 336 milliarder kroner.

Tak for opmærksomheden i FemernReports første måned og tak for pladsen i indbakken. Vi er tilbage i næste uge. God weekend!

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Køreplanen er klar for elementfabrikkens fremtid

Sund & Bælt har sat gang i processen hen imod en bevarelse af tunnelelementfabrikken ved Rødbyhavn. Nu er spørgsmålet, hvem der vil drive fabrikken, når sidste element til Femerntunnellen er sat i søen i 2028.

Tysk miljøorganisation roser Femern A/S

Den tyske miljøorganisation, NABU, roser Femern A/S i forbindelse med bortsprængningen af en gammel dybvandsbombe fra anden verdenskrig.

SMVdanmark: Chokerende optag på erhvervsuddannelser

Fra januar til og med august er der startet 7.500 færre elever på erhvervsuddannelserne i 2022 end i 2021. Det svarer til et fald på cirka 18 procent. SMVdanmark kalder udviklingen chokerende.

Cobra-opkøb bidrager positivt til Vinci-bundlinje

I det første halve år siden Vincis overtagelse har Cobra IS bidraget med en omsætning på godt 30,5 milliarder kroner (4,1 milliarder Euro). Ordrebogen ser også fornuftig ud med bestillinger for 44,6 milliarder kroner (6,5 milliarder Euro) i pipelinen.

FBC-nedtrapning giver ledig overnatningskapacitet

Presset på overnatningssteder i og omkring tunnelbyggeriet er lettet lidt. Adapteos kommende modulbyggeri ved Lalandia sætter lokale overnatningssteders udvidelsesplaner på hold indtil videre.

Mystisk håndværkerhotel på villaopkøb i Rødby

Nystartet virksomhed på har gjort en god ejendomshandel i Rødby. Håndværkerhotellet og Ejendomme ApS ønsker dog ikke at tale med pressen.

Ler i betonen og genbrugsstål for fremtiden

Bæredygtigt byggeri står højt på dagsordenen fra 2023, hvor bygningsreglementet sætter grænser for byggeriers CO2-udledning. Det var tydeligt på året Building Green-messe i Forum.

Tre transportordførere er ude af Folketinget

Det nyvalgte Folketing er også et farvel til tre transportordførere.

FLC har nemt ved at skaffe lærlinge

Onsdag var 60 af FLC’s lærlinge samlet til en kunstnerisk lærlingedag i Rødbyhavn Sportshal

Løftegrej til offshore i høj kurs

Leverandør til Femern-projektet Nos A/S oplever stigende efterspørgsel på alt slags løfte- og surringsgrej og stålwirer.

Stor tysk medieinteresse for Femernbyggeriet

Nu er der efterhånden noget at se på på den tyske side af Femernbyggeriet. Det har de tyske medier også fået øjnene op for, og der rapporteres om byggeriet over hele Tyskland.

Tværgade 20
DK 4800 Nykøbing F

Ring (+45) 5488 0900
info@femernreport.com

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*