Pas på pengene

Krisen er begyndt at kradse i bygge- og anlægsbranchen. Aldrig har der været så mange konkurser som i november i år, og aldrig er der trukket så hårdt på kassekreditterne hos danske virksomheder.

Penge er ikke gratis længere, og derfor skal der fokuseres på cashflow og likviditet i stedet for vækst og rentabilitet. Virksomheder og entreprenører skal tage opgaver for at tjene penge – ikke for at holde de ansatte beskæftiget.

Det er rettidig omhu at trimme organisationen til de faktiske forhold. Arbejdsmarkedet er stadig ualmindelig varmt, og de medarbejdere, der afskediges et sted, skal nok blive samlet op et andet.

Tak for opmærksomheden og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Femern-klagesag for retten i Leipzig

En klagesag anlagt af naturbeskyttelsesorganisationen Naturschutzbund Deutschland (NABU) og foreningen Aktionsbündnis gegen eine feste Fehmarnbeltquerung kommer i dag for retten ved den tyske forbundsforvaltningsdomstol.

Virksomheder skal passe på med kassekreditten

Virksomhederne trækker på kassekreditten som aldrig før – blandt andet for at mellemfinansiere. Men det er en farlig kurs, advarer SMVdanmark, der i stedet foreslår at man afskediger personale, som man ikke har opgaver til.

Danmarks største CO2-udleder vil fange CO2

Aalborg Portland vil nu begynde at fange CO2 på fabrikken i Aalborg med et nyt pilotanlæg til CO2-fangst.

Lokalt salg af værktøj og svejseudstyr giver vækst

KS Værktøj A/S oplever stigende efterspørgsel på alt fra svejseudstyr til smøreolier til Femern-projektet. Især på grund af den lokale tilstedeværelse.