Pas på klimaet – der er penge i det

Bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi har været buzzwords, de sidste ti år. Og der er blevet snakket meget. Der er blevet skrevet strategipapirer, målsætninger og hensigtserklæringer, og der er blevet afholdt seminarer, konferencer og messer under et væld af grønne bæredygtighedsslogans. Men der er ikke rigtig sket noget. Og imens stiger både temperaturer, verdenshave og CO2-udledning.

Men forbrugerne har efterhånden forstået det. Og med dem de store institutionelle og offentlige kunder til bygge- og anlægsarbejde. Efterspørgslen på byggeri og anlægsprojekter med LCA-dokumentation og bæredygtige materialer og metoder er stigende. Det samme er villigheden til at betale for det. De to tredjedele byggebranchen, der endnu bare snakker, gør klogt i at få sat handling bag ordene, for lige om lidt er er bæredygtighed et mindst lige så vigtigt salgsparameter som pris.

Tak for opmærksomheden og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Byggebranchen bagud med at reducere klimabelastning

Kun en tredjedel af de adspurgte virksomhedsledere i en ny ”modenhedsmåling” i byggebranchen arbejder systematisk med at reducere klimabelastningen. Og det er de største virksomheder, der er nået længst.

Virksomheder vil have nybyggeri

Tendensen er, at erhvervslivet vil have skræddersyede ejendomsløsninger tilpasset deres produktion, lyder det fra Syddan A/S, der skal sælge Hub 48 Maribo i lokalområdet.

Kras kritik af Dansk-Tysk Transportkommission: Har intet gjort i 12 år

Et mangeårigt medlem af den Dansk-Tyske Transportkommission ser ingen effekt af 12 års indsats. Transportorganisationen ITD er enig.

Brandvæsenet er gået i Femern-træning

Forberedelserne er i fuld gang hos Lolland-Falster Brandvæsen, så alle mand er klar, når tunnelen åbner. En delegation har netop været på studietur i Schweiz for at lære af erfaringerne fra alpelandet.

Struktøruddannelse i frit fald

I januar i år startede bare 247 elever på erhvervsuddannelsen til struktør. Det er tilbagegang på over 35 procent i forhold til januar 2022. Det truer den grønne omstilling og de planlagte infrastrukturprojekter.

Falske alarmer for 155.000 kroner siden januar 2022

30 gange siden januar 2022 har Lolland-Falster Falster Brandvæsen rykket ud til Femernbyggeriet eller FLC Village uden at der har været ild. Hver blind alarm faktureres med 5.195 kroner.

EU-Parlamentet vedtager importtold på cement og stål

EU-Parlamet har vedtaget en ny lov, der indfører importtold på blandt andet cement og stål. Samtidig vedtog parlamentet også en ny aftale for CO2-kvoter og opretter en klimafond.

DSB fordobler bestilling på passagervogne til Hamburg-tog

Der er ifølge DSB enorm efterspørgsel på togrejser til Tyskland. Derfor bestiller DSB nu yderligere otte vognstammer til togene mellem København/Aarhus og Hamburg.

Stigende interesse for Hub 48 Maribo

Erhvervsmægleren Robert C. Spies Nordics ApS ser optimistisk på at få udlejet det 50.000 kvadratmeter store areal i den nye erhvervs-hub i Maribo

Første el-lokomotiv godkendt til kørsel igennem skandinavisk korridor

Simens har fået godkendt Vectron-lokomotivet til kørsel gennem hele korridoren fra Sverige og Norge gennem Danmark til Tyskland og Østrig.