På skinner

Tunnel, Track and Catenary (TTC)-kontrakten på jernbanedelen af Femerntunnelen sendes i udbud til foråret næste år. Femern A/S har bedt interesserede bydere om at forberede sig på prækvalifikationen.  

Forhåbentlig får bygherren lidt mere at vælge imellem, end de havde på udbuddet af transformerstationen, hvor der kun var to bydere tilbage, efter et Bravida-ledet konsortium trak sig. Den kontrakt endte hos spanske Elecnor, der er involveret i den samme spanske kartelsag som Grupo Cobra, der skal stå for de tekniske installationer i tunnelen.

På byggepladsen er FLC i fuld gang med at konstruere en gigantisk flydeport i beton, der skal lukke vand ind og ud af bassinet foran elementfabrikken.

Alt er sat på skinner. God weekend, og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Elecnor skal opføre transformerstation til 307 millioner

Kontrakten på at opføre en transformerstation, der skal forsyne Femerntunnelen med strøm er gået til spanske Elecnor. Det spanske selskab er involveret i samme spanske kartelsag som Cobra, der er med i konsortiet, der skal stå for tunnelens tekniske installationer.

Sidste store Femern-udbud sat på skinner

I løbet af foråret 2023 sættes den sidste store Femern-kontrakt i udbud. TTC (Tunnel, Track and Catenary) jernbaneentreprisen til omkring 1,5 milliarder kroner i udbud.

Støber flydende betonport på 20.000 kubikmeter

En flydende port på 50 gange 19 gange 21 meter skal lukke vand ind og ud af bassinet ud til arbejdshavnen. Arbejdet med at støbe den enorme betonport er i fuld gang.

EU-kommissionen undsiger social dumping-register

EU-Kommissionen er på ny i gang med at stække det danske register mod social dumping, RUT-registret. Regeringen afviser kommissionens krav.

Dansk Stålpris 2022 til Give Steel

Give Steel har leveret 322 tons stål Isfjordscentret i Ilulissat. Byggeriet er nu præmieret med Dansk Stålpris 2022.

Vejsektoren holder fast i nul CO2 i 2050

Den internationale vejsektor har på klimatopmødet COP27 i Egypten udsendt en fælleserklæring. Erklæringen giver fuld opbakning til målet om en CO2-neutral vejsektor i 2050.

Femern-byggeplads gøres vinterklar

Den første sne og frost kommer næsten altid som en overraskelse. Men ikke på Femernbyggeriet. Entreprenørerne er i fuld gang med at gøre byggepladsen vinterklar.

15 kandidatstuderende måtte blive udenfor hegnet

En gruppe studerende fra DTU måtte tage hjem fra residential college ved Femernbyggeriet uden at have været inde på byggepladsen. De kunne ikke få tilladelse til at komme ind.

Gang i byggeriet giver overskud hos Stark

Stark Group A/S offentliggjorde tirsdag sit finansielle resultat for finansåret 2021/22. Virksomheden overhalede sine egne vækstforventninger med en omsætning på 44,6 milliarder kroner.

Femernbyggeri giver vind i sejlene for personaleudlejning

Det første regnskabsår med fuld aktivitet på Femernbyggeriet har givet over 2,3 millioner kroner i overskud for Euroworkers.

Turister vil se Femern-byggeriet

Visit Lolland-Falster har ansat Lindy Kjøller som ny turistchef, og han ser stort potentiale for at udvikle oplevelser, hvor Femern-byggeriet indgår.