Nationalpark med sænketunnel

Miljøministeren for Schleswig-Holstein fra partiet De Grønne foreslår nu, at der skal oprettes en nationalpark i Østersøen ud for den nordtyske delstat. Det forslag har næppe gang på jorden. Dels er er stor brug for havnene i eksempelvis Kiel, Lübeck og Flensburg, og dels er strandende i Schleswig-Holstein en turistmagnet.

Den praktiske betydning for Femernprjektet er også mere end tvivlsomt. Dels vil det tage år at få vedtaget og gennemført en nationalpark – og til den tid er tunnelen med stor sandsynlighed færdigbygget. Og dels vil en tæt tunnel under havbunden ikke have megen betydning for havmiljøet ovenover.

Forslaget er dog en reminder om, at den tyske begejstring for den kommende tunnel ikke er total.

Tak for at læse med og tak for indbakkepladsen

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Tysk miljøminister vil skabe nationalpark i Østersøen

For at rette op på den dårlige miljøtilstand i Østersøen er der ifølge miljøminister i Slesvig-Holsten, Tobias Goldschmidt, behov for en nationalpark ud for Slesvig-Holstens kyst.

Femern-netværksmøde på Hages Badehotel

Femern Fridays er netværksmøder for underleverandører til Femern-projektet, og fredag 13. januar forgår det på Hages Badehotel.

Fra Europas største stenbrud til verdens længste sænketunnel

Det kræver både granit af høj kvalitet og i store mængder at levere råmaterialet til verdens længste sænketunnel.Det har de i Jelsa i Norge.

Femernprojektet sender gæster til Dodekalitten

Fonden Dodekalitten glæder sig over hotelprojekterne på Lollands sydkyst, der vil skabe grobund for flere besøgende.

Ledige job