NABU-ros til Femern A/S

Da Femern A/S i oktober skulle bortsprænge en gammel dybvanndsbombe blev der taget hensyn til dyrelivet i Femernbælt. Så godt, at Femernprojektets mest forbenede modstander fandt anledning til at rose arbejdet på Twitter. Det kan betale sig at tage hensyn.

Det kan også betale sig at være storentreprenør. I hvert fald har den franske entreprisegigant Vinci, der udgør en stor del af FLC-konsortiet, omsat for ikke mindre end 336 milliarder kroner i årets første ni måneder.

Til gengæld er presset på overnatningssteder i forbindelse med Femern begyndt at lægge sig lidt. Det går op og ned i tunnelbiz.

Tak for din tid og din indbakkeplads.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Tysk miljøorganisation roser Femern A/S

Den tyske miljøorganisation, NABU, roser Femern A/S i forbindelse med bortsprængningen af en gammel dybvandsbombe fra anden verdenskrig.

Stor tysk medieinteresse for Femernbyggeriet

Nu er der efterhånden noget at se på på den tyske side af Femernbyggeriet. Det har de tyske medier også fået øjnene op for, og der rapporteres om byggeriet over hele Tyskland.

Cobra-opkøb bidrager positivt til Vinci-bundlinje

I det første halve år siden Vincis overtagelse har Cobra IS bidraget med en omsætning på godt 30,5 milliarder kroner (4,1 milliarder Euro). Ordrebogen ser også fornuftig ud med bestillinger for 44,6 milliarder kroner (6,5 milliarder Euro) i pipelinen.

FBC-nedtrapning giver ledig overnatningskapacitet

Presset på overnatningssteder i og omkring tunnelbyggeriet er lettet lidt. Adapteos kommende modulbyggeri ved Lalandia sætter lokale overnatningssteders udvidelsesplaner på hold indtil videre.