Når nøden er størst hjælper maskinstationen

Januar tegner til at blive en af de vådeste, ikke bare i mands minde, men i hele den danske vejrhistorie. Femern-byggepladsen ligger sine steder ligger ti meter under havets overflade, så kan det give nogle udfordringer, fordi vand jo løber nedad og samler sig det dybeste sted. Og hvad gør man så?

Man ringer til den nærliggende maskinstation, der rykker ud med gyllepumpe og slanger og får vandet væk.

Et projekt i en skala som Femernbyggeriet er ikke kun en sag for multinationale storentreprenører. Det handler om at holde sig til og være klar. Når det regner på byggepladsen, drypper det på naboen.

Tak for at læse med og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Tvivl om prisen for at bruge Femern-tunnel

Der er en risiko for, at Femerntunnelen ikke bliver konkurrencedygtig på prisen – medmindre der gribes politisk ind.

Alle mand til gyllepumperne

Den seneste tids heftige regn er en udfordring, når der skal flyttes store mængder jord. Det har givet uventet arbejde udenfor sæsonen til lokal maskinstation, der var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Kæmpesten placeret ved udsigtsplatform

To kæmpesten på 60 ton fra tunnelrenden har nu fundet deres endelige placering.

Cobra skal bygge giga-transformerstationer i Nordsøen

Cobra IS, der sammen med SICE skal stå for de elektromekaniske installationer i Femern-tunnelen, har vundet en gigantordre på to transformerstationer til havvind i Nordsøen til en værdi på omtrent 30 milliarder kroner.

Lolland Kommune kigger miljøgodkendelse igennem igen

RGS Nordic håndterer ikke industrispildevand i Rødbyhavn. Lolland Kommune kigger dog alligevel virksomhedens miljøgodkendelse igennem på baggrund af sag fra Slagelse Kommune.

Femern-projekt smitter positivt af på boligmarkedet

Femern-projektet sætter sit præg på boligmarkedet på især Midt- og Sydlolland. Hver femte bolighandel i de sidste to år kan relateres til Femern-projektet.

Claus Ruhe Madsen vil have skub i baglandsarbejdet

Schleswig-Holstein risikerer at bringe sig selv i forlegenhed, hvis ikke der snart kommer fart på de tyske anlægsarbejder i forbindelse med Femern-projektet, siger delstatens trafikminister Claus Ruhe Madsen til det tyske presseagentur, DPA.

Dyk i antallet af boliger til udlejning

Der er lige nu færre udlejningsboliger på portalen Femern Housing efter lang periode med høj aktivitet.

Fart på betonmager-uddannelse

Betonmager-uddannelsen på AMU Nordjylland er populær, og næste hold er allerede fuldt booket. I december 2022 blev prisen til årets betonmager uddelt.

Tysk miljøminister vil skabe nationalpark i Østersøen

For at rette op på den dårlige miljøtilstand i Østersøen er der ifølge miljøminister i Slesvig-Holsten, Tobias Goldschmidt, behov for en nationalpark ud for Slesvig-Holstens kyst.

Fra Europas største stenbrud til verdens længste sænketunnel

Det kræver både granit af høj kvalitet og i store mængder at levere råmaterialet til verdens længste sænketunnel.Det har de i Jelsa i Norge.

Ledige job