Kritisk infrastruktur

Danske erhvervshavne og logistikoperatører er sårbare overfor cyberkriminalitet og spionage. Det skriver Center For CyberSikkerhed (CFCS) i sin seneste trusselsvurdering.

Der er god fornuft i at tage advarslen til sig. I øjeblikket er den ingen grund til panik, men der er god grund til omtanke. Og opmærksomheden kan med fordel udvides til at omfatte al kritisk infrastruktur – også den af stål og beton.

Kan et cyberangreb lukke Storebæltsforbindelsen og Øresundsbroen? Ja. Trafikregulering og betalingshåndtering er automatiseret og digital, og et ransomwareangreb, der låser eksempelvis Sund & Bælts data – eller i værste tilfælde sletter dem – vil de facto kunne lukke Danmark ned.

Så tænk før du klikker og hold dine systemer opdaterede. Og husk, at kritisk infrastruktur er netop dét. Kritisk.

I anledning af verdens sidste Store Bededag, udkommer FemernReport ikke i morgen. Men vi holder øje.

Tak for at læse med og hav en god og lang weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Headspace mangler frivillige til Femern

Ungerådgivningen Headspace vil gerne udvide åbningstiderne i Rødby, men det kræver flere frivillige. I øjeblikket er kontoret kun åbent seks timer om tirsdagen.

Havne og logistikvirksomheder trues af cyberkriminalitet

I en ny trusselsvurdering beskriver Center For CyberSikkerhed (CFCS) cyberspionage og anden cyberkriminalitet som en ”alvorlig trussel” for havne og logistikvirksomheder.

Ny chef for center for bæredygtigt byggeri

Første maj satte Peter Aufeldt sig i chefstolen på Teknologisk Instituts nye center for bæredygtigt byggeri. Det indvarsler mere fokus på grøn omstilling af bygge- og anlægsbranchen.

550 til familiedag på byggepladsen

I weekenden åbnede FLC Nordeuropas største byggeplads for de ansattes familier. Familiedagen blev noget af et tilløbsstykke, da byggepladsen normalt er lukket land for udefrakommende.

Femern-arbejdere skal passe på fingrene

Cirka halvdelen af de arbejdsulykker, der registreres på Femernbyggeriet, går ud over fingre og hænder. Femern A/S har nu sat gang i en kampagne, der skal øge medarbejdernes fokus på risikoen.

To minutters flyvetur gennem tunnelfabrikken

Kom med på en flyvetur gennem Danmarks største byggeplads optaget med en FPV (First Person View)-drone og kom helt tæt på – inden støbearbejdet går i gang.

Wicotec Kirkebjerg sælger maskinparken til GSV – og lejer den tilbage

Aarsleff-selskabet Wicotec Kirkebjerg sælger deres fossildrevne maskinpark til stor-udlejeren GSV. Wicotec vil i fremtiden leje elektriske maskiner, når de kan, for at skærpe den grønne profil.

Femern-projektet giver ny skov til Næstved

Anlægget af Ringsted-Femern banen har krævet fældning af omkring fire hektar fredskov. Nu gør Banedanmark skaden god igen og planter over otte hektar ”klimaskov” ved Næstved.

Annonce