Kortsigtet finanslov

Erhvervsuddannelserne tilgodeses ikke i finansloven. Der er ikke afsat midler til at opgradere deres maskinpark eller indføre undervisning i brug af automatik, kunstig intelligens eller anden teknologi i bygge- og anlægsfagene.

Det er bemærkelsesværdigt, at der i samme finanslov samlet set er allokeret over en milliard kroner til blandt andet test- og smitteopsporing for corona-virus til trods for, at sygdommen på beredskabsplanet er nedgraderet til samme status som almindelig sæsoninfluenza.

Regeringen og de partier, der har stemt for finansloven, er lige så visionære som en døgnflue på vej hjem fra en 20-timers svirretur, og det tegner altså ikke godt for fremtiden.

Tak for at læse med og for at invitere indenfor i indbakken.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

SMVdanmark: Skuffende at erhvervsuddannelserne ignoreres i finanslov

Hvis vi skal klare den grønne omstilling og energieffektivisere, må politikerne tage erhvervsuddannelserne op i separate forhandlinger, mener SMVdanmark i en reaktion på finansloven.

Femern-aktivitet giver grossist vækst

Det høje aktivitetsniveau på Lolland-Falster smitter positivt af på grossisten Sanistål i Maribo.

3F savner erhvervsuddannelser på finansloven

Fagforbundet 3F er skuffet over finansloven for 2023, der ikke tilfører flere midler til de pressede erhvervsuddannelser. Der er brug for mere handling og mindre snak, siger forbundssekretæren.

Nu kan der stemmes til Betoninnovations Prisen 2023

Dansk Beton uddeler hvert andet år Betoninnovations Prisen. Der er udvalgt tre projekter, der kan stemmes på i år. Alle de nominerede har fokus på bæredygtighed og genanvendelse.

Annonce