Kommer tid kommer råd

Bach Gruppen vil gerne bygge et stort hotel- og kontorkompleks på kajen i Rødbyhavn. Det projekt har været fem år undervejs indtil videre, fordi en klage krævede, at der blev lavet en ny lokalplan. Nu prøver de så igen.

Recessionen truer med udsigt til stigende ledighed – og det kan ende med at blive en god ting, fordi de unge så vil være mere motiverede for at tage en uddannelse og blive faglærte.

Robotterne har i mellemtiden lært at bygge tunneler og 3D printe kontorbygninger, så måske bør de unge også lære at programmere.

Tak for opmærksomheden og pladsen i indbakken.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Folketingskandidater vil bevare elementfabrik

Folketingskandidater på Lolland vil presse på for, at elementfabrik bliver stående efter tunnelen er færdigbygget.

Hotel- og kontorprojekt i Rødbyhavn sendes i høring

Lolland Kommune sender nu en ny lokalplan for i høring for at give Bach Gruppen mulighed for at opføre et stort hotel- og kontorprojekt på Vestre Kaj i Rødbyhavn.

Hotelprojekt har været fem år undervejs

En klage over en dispensation for lokalplanen for fem år siden sendte kontor- og hotelprojektet i Rødbyhavn tilbage til start. Nu håber ejendomsudvikleren, at den nye lokalplan godkendes, så byggeriet kan komme i gang i 2023.

Seks meter tunnel bygget af robotter

HyperTunnel har konstrueret verdens første underjordiske bygningsværk bygget udelukkende af robotter. Det er både hurtigere og billigere end manuelt byggeri – og reducerer risikoen for personskade ved byggeri og vedligehold af tunneler. FLC-selskab har investeret i teknologien.

3D print i beton trækker kunder og investorer til

I september kunne Europas første 3D printede kontorbygning slå dørene op. Teknologien bag kommer fra danske Cobod International. Nu er schweiziske Holcim trådt ind som investor i selskabet.

NINA sørger for arbejdssikkerheden offshore

FBC har siden starten på arbejdet i 2020 kun haft én arbejdsulykke, og de sidste over to millioner arbejdstimer helt uden ulykker. Sikkerhedsprogrammet NINA (No Injuries No Accidents) er baggrunden for succesen.

Følg arbejdet på byggepladsen live

Sund & Bælt har monteret webcam på tunnelbyggepladsen i Rødbyhavn. Her kan man direkte og i realtid følge, hvordan arbejdet på byggepladsen skrider frem. Følg med her.

FBC har udgravet ni millioner kubikmeter tunnelrende

70 procent af gravearbejdet til tunnelrenden er overstået. Tilbage ligger fire millioner kubikmeter havbund, der skal graves op. Og det er ”de svære sager”.

Miljøstyrelsen kommer råstofbranchen i møde

Miljøstyrelsen vil nu selv sørge for den seismiske kortlægning i forbindelse med indvindingstilladelser. Styrelsen opfordrer til at indsende ansøgninger løbende, i stedet for at vente til tilladelserne udløber i 2025.

Lolland løber tør for arbejdskraft inden tunnelen står færdig

Lolland Kommune er blandt de kommuner, der kan se frem til det største problem med at rekruttere arbejdskraft om bare otte år, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv.