Kom med til vækstfesten i Femernbælt-regionen

Schleswig-Holstein og Lolland-Falster er i den brede offentlighed bedst kendt som udkantsområder under afvikling. Billige, faldefærdige huse, lav gennemsnitsindkomst og høj arbejdsløshed har længe stået som billedet på den daglige virkelighed i vandkanten.

Det billede er under hastig forandring. Ved at forbinde to udkantsområder skabes et nyt centrum. Peper & Söhnes investering i 50.000 kvadratmeter erhvervsgrund i Maribo viser, hvor regionen er på vej hen.

Femernprojektet i sig selv giver fulde ordrebøger til underentreprenører på begge sider af bæltet, og nu begynder de afledte projekter også at give aktivitet. Der er allerede nok at se til, og festen er ikke engang begyndt endnu.

Tak for at læse med og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Tysk udvikler skal bygge kæmpe logistik- og erhvervscenter i Maribo

Det tyske ejendomsudviklingsselskab Peper & Söhne har købt 50.000 kvadratmeter grund i Maribo Erhvervspark. Til sommer skal DS Gruppen i gang med første etape af byggeriet, og de er på udkig efter underentreprenører.

Første fase af Erhvervspark Maribo udsolgt

Med Peper & Söhnes køb af 50.000 kvadratmeter i Maribo Erhvervspark er første etape af det ambitiøse projekt nu udsolgt. Det vækker glæde både hos Lolland Kommune og Business Lolland-Falster.

Roskilde melder sig ind Femern Belt Development

Den erhvervsdrivende fond Femern Belt Development, der arbejder for at Femernprojektet skal give vækst og forretning til danske virksomheder, er blevet et medlem rigere.

Kiel melder sig i i STRING-regionen

Hovedstaden i Schleswig-Holstein har skiftet sin observatørstatus ud med et fuldt medlemskab i STRING-samarbejdet.

Ny bog om at komme i mål med megaprojekter

99,5 procent af alle store projekter bliver enten forsinkede, for dyre eller leverer ikke det forventede udkomne. I en ny bog sætter dansk topforsker og -rådgiver ord på hvorfor og anviser vejen at få de store ting gjort.

Vagtfirma vil udnytte netværk til FSC-opgaver

CS Vagt håber på levering af flere serviceydelser, når den tekniske indmad i Femern Bælt-tunnelen skal installeres. Det nye FSC-konsortium har allerede følere ude.

Flere ledige giver lettere Femern-rekruttering

Leder af Femern Agency, Per Bech Grønning, er godt tilfreds med rekrutteringen af dansk arbejdskraft til Femern-projektet. Og stigende arbejdsløshed er ikke et problem – tværtom.

Epoxy får det hele til at glide

Når 73.500 tons tunge betonelementer skal skubbes ud fra elementfabrikken på skinner, der også er lavet af beton, kræver det smøring. KBT har netop vundet millionkontrakt på at få alting til at glide lidt lettere.

50 lokale virksomheder på Femern-besøg

Der var fuldt hus, da Business Lolland-Falster arrangerede besøg hos Femern A/S. Interessen var så stor, at der var venteliste, og Business Lolland-Falster arrangerer en ny tur til marts.

Saunagus og feriehytter er også for Femern-folk

Nærheden til byggeriet af Femern Bælt-tunnelen smitter positivt af på Lalandia i Rødbyhavn.

Europa-Kommissionen vil have udledningsfri busser og rene lastbiler

I 2040 skal CO2-udledningen fra lastbiler og busser være reduceret med 90 procent i forhold til 2019. Et bud kan være ledninger til kørestrøm på motorvejene. Det kan dog klares uden kørestrøm i tunnelen.

Ledige job