Kattegatforbindelse eller ej?

Den danske regering har svært ved at finde sine egne ben i debatten om en fast forbindelse mellem Sjælland og Jylland over Samsø. Det taler for projektet, at det vil binde Danmark tættere sammen ved at barbere en time af rejsetiden mellem København og Aarhus. Det taler imod, at det vil koste op imod 80 milliarder kroner at gennemføre projektet og gå ud over naturen både i Østjylland, på Samsø og på Vestsjælland.

Imens bruges netop Kattegatforbindelsen som argument for at bevare elementfabrikken til Femerntunnelen i Rødbyhavn. Sund & Bælt bruger den som et decideret salgsargument i den jagt på en kommerciel operatør, der vil drive elementfabrikken. Og beslutningen om at gøre elementfabrikken permanent er heller ikke truffet endnu. Disse er helt bestemt interessante tider.

Tak for at invitere ind i indbakken.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Folketingspolitiker: Elementfabrikken bliver i Rødbyhavn

Forligskredsen bag Femernprojektet fik onsdag en orientering fra Sund & Bælt om permanentgørelse af elementfabrikken. Kasper Roug (S) er ikke i tvivl om, at fabrikken bliver liggende.

Horsens-ingeniører skal rådgive om højspænding til Femern

Energinet har indgået rammeaftale med OJ Rådgivende ingeniører om blandt andet tre transformerstationer, der skal sikre strøm til Femerntunnelen.

Regeringen er fortsat uafklaret om kattegatforbindelse

Forbindelse skal forkorte rejsetiden mellem København og Aarhus, men vil gå ud over miljø og natur.

900 grillpølser og 150 burgere trak tunnelfolket af huse

Netværksforeningen FB Suppliers havde både sørget for godt vejr og tunnelbisseforplejning, da foreningen afholdt ”minimesse” i Rødbyhavn. Og det faldt i god jord hos både tunnelarbejdere og underleverandører.

Annonce