Intet kommer af sig selv

Femernprojektet kommer til at flytte rundt på omkring 60 milliarder kroner. Derfor flokkes håbefulde, potentielle leverandører og underleverandører om entreprenørkonsortierne som måger om en pløjende traktor. En underskov af virksomheder har slået sig ned i mere eller mindre midlertidige afdelinger i og omkring Rødbyhavn i håbet om at få en bid af kagen.

FemernReport har også fået kontor i Rødbyhavn, og vi ser frem til på nærmeste hold at følge tilblivelsen af tunnelen fra kontorhotellet midt mellem færgehavnen og byggepladsen.

Men det er ikke nok bare at være der. Det kræver både forberedelse, (hårdt) benarbejde og masser af kold kanvas. Det viser både Mibau Stemas og Europcars eksempler.

Tak for at læse med og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Fermern-kontrakt krævede 10 års forberedelse

Råstofkoncernen Mibau Stema Group har gjort et kæmpe forarbejde forud for tildelingen af kontrakt på levering af fire millioner ton skærver til tunnelelementerne.

Hidtil største skib anløber arbejdshavn

Det 166 meter lange fragtskib Splittnes leverer de første granitskærver til betonelementerne.

Deutsche Bahn skal bygge egen elementfabrik til Femernsund-tunnel

Elementerne til sænketunnelen under Femernsund skal bygges i Großenbrode i Nordtyskland. Vandet i Femernsund er for lavt til at sejle elementerne ind fra elementfabrikken i Rødbyhavn.

Europcar vil udleje 200 biler til Femern-folk i 2023

Europcar har med succes formået at tilfredsstille behovet for transport og mobilitet i forbindelse med Femern-projektet og forventer stigende aktivitet i år. Men det krævede 191 forgæves opkald.

Forudser vækst i midlertidige lagerløsninger

Boxit Container A/S ser positivt på branchen for udlejning af opbevaringsløsninger.

Headhuntere på klapjagt efter ingeniører

Mere end syv ud af ti ingeniører i entreprenør- eller bygge- og anlægsbranchen har i løbet af de seneste 12 måneder oplevet at blive kontaktet med et godt tilbud fra en headhunter.

Femerntunnel skal købe 5G-netværk

I Tyskland kan virksomheder oprette deres egen licensfrie netværk med den nye 5G-mobilteknologi. Det kan man ikke i Danmark, og det kan give udfordringer i en tunnel, der forbinder de to lande.

Gammel kro fuldt belagt med Femern-folk

På Holeby Kro bliver værelserne udlejet til ansatte på Femern-projektet under navnet Femern Business House, og det er der stor succes med.

Det ender med en lavenergi-model

Først kom fjernvarmepligten i vejen, og så gik der rod i byggetilladelserne. Men nu er Adapteos nye camp til 500 Femern-medarbejdere kommet på skinner. Og det bliver Danmarks største lavenergi-camp.

Busselskab forventer mindre Femern-aktivitet

Der bliver brug for mindre buskørsel ved Femern-projektet, lyder forventningen fra Skørringe Turistbusser.

2023 bliver det vildeste år for byggeriet

2022 er blevet til 2023, og Femern A/S tager hul på et nyt år i projektplanen.