Infrastruktur til grøn omstilling

Femerntunnelen kommer til at skabe en superkorridor mellem Hamburg og Oslo. Vejgodstransporten får således en ny smutvej uden om Jylland og Fyn – og uden dyr og langsom færge. Men netop vejgodstransporten er en af hovedsynderne, når det kommer til CO2-udledning.

Hvis vi vil have grøn omstilling for alvor, så forudsætter det, at vi kan få lastbiler og busser over på andre energiformer end diesel. Brintlastbilerne er allerede på markedet, men det kan være sin sag, at finde en tankstation med brint på standeren. Det vil STRING-samarbejdet nu gøre noget ved.

Tak for opmærksomheden og pladsen i indbakken.

Bernt Hertz Jensen,
Redaktør

Brintkorridor fra Hamburg til Oslo

En fast forbindelse mellem Femern og Lolland vil øge lastbiltrafikken i korridoren fra Hamborg til Oslo. De mange lastbiler skal køre på brint, og nu sættes der gang i arbejdet med at få brinttankstationer på landkortet.

Studerende undersøger: Hvordan påvirker byggeriet Rødbyhavn?

16 geografistuderende fra Roskilde Universitet sætter fokus på, hvordan megabyggeriet påvirker den lille lollandske havneby.

Ny transportordfører vil have mere fokus på kvalitet

Enhedslistens nye transportordfører vil have mere vægt på kvalitet og mindre på pris, når staten udbyder store kontrakter.

Italiens nye regering genovervejer gigantbro til Sicilien

Italiens regering overvejer at puste liv i plan om at bygge en fem kilometer lang bro til Sicilien. Broen får et spænd på 3,3 kilometer.