Infrastruktur koster, og kommunerne fattes penge. Det er derfor helt naturligt og forståeligt, at opgraderingen af en landingsbane midt i ingensteder på Lolland ikke er topprioritet, når der ikke er råd til at drive og vedligeholde skoler.
I det lys burde det komme som en gave fra forsynet, når en gruppe private investorer tilbyder løfte opgaven uden merudgifter for det offentlige – og tilmed tilbyder at dele et eventuelt overskud.
Men nej, siger kommunerne. Det vil stride imod kommunalfuldmagten. Det bliver alt for dyrt og bureaukratisk at sætte lufthavnen i udbud. Der er alligevel ingen flyvninger til Lolland.
Hvis man vil være infrastrukturknudepunkt, så skal politikere og erhvervsinteresser sætte sig sammen og finde ud af, hvordan man så, indenfor rammerne af det mulige, kommer derhen. Start med det ønskede resultat og regn baglæns – så skal der nok komme luft under visionerne.
Tak for at læse med og tak for din tid.
Bernt Hertz Jensen
Redaktør
Ejendomsudviklers lufthavnstilbud fik en kurv
En gruppe private investorer tilbød at opgradere og overtage driften af Lolland-Falster Airport. Men Lolland og Guldborgsund kommuner kunne ikke se idéen.
Lufthavn sat på vågeblus trods interesse fra private
En gruppe private erhvervsfolk ville gerne overtage og drive Lolland-Falster Airport ved Holeby. Men de to ejerkommuner vil ikke sælge. I stedet skal lufthavnen nu primært bruges til racerkørsel, rundflyvninger og andre fritidsaktiviteter.
Kommende konkurrenter samarbejder i godt naboskab
Med op imod 35.000 årlige færgeture klos op ad Nordeuropas største anlægsarbejde, så skal der koordineres og tages hensyn. Scandlines sætter stor pris på samarbejdet med den kommende konkurrent på Femern Bælt.
Fra Panama City til Rødbyhavn
Karin Valencia Vitalis er flyttet til Rødbyhavn, fordi Karin fik job som civilingeniør i FLC. Hendes lille familie har forelsket sig i Lolland.
Mest læste
- Lufthavn sat på vågeblus trods interesse fra private
- ”Tag fat på mig”: DS Flexhal løb med opmærksomheden
- Lolland-Falster Airport skal dæmpe ambitionerne
- Branchesamarbejde skal gøre cement og beton mere bæredygtig
- Nyt adfærdskodeks skal give færre uheld på tunnelprojekter
- Femern-byggeriet sælger rødvin i Maribo
- Peper & Söhne klar til at investere en kvart milliard kroner på Lolland
- MT Højgaard vælter sig i store ordrer
- Kommende konkurrenter samarbejder i godt naboskab