Hvor bor Femern Bælt regionen?

I et forslag til en ny trafikplan søsætter Trafikstyrelsen idéen om, at lokal- og regionaltog fra både Lolland-Falster og Ostholstein skal kunne fortsætte gennem Femerntunnelen. Og selvfølgelig skal de det.

Det er imidlertid ikke helt ukompliceret. For hvor mange zoner er der egentlig under Femern Bælt? Kan man betale med Rejsekort på strækningen fra Holeby til Lübeck? Kan Gældsstyrelsen i Danmark inddrive ubetalte kontrolafgifter pålagt i Tyskland? Og hvilket trafikselskab får billetpengene?

Det er langt fra uløselige problemer, men i dag er der ikke et forum for at tage debatten. Og der er ikke en adresse, man kan henvende sig til med spørgsmålene.

I det lys er det positivt, at Region Sjælland og de nordtyske kredse, kommuner og delstater skal lave en samarbejdsaftale, der blandt andet skal se på den interregionale kollektive trafik. På den måde kan komplikationerne tages i opløbet – inden de bliver til problemer.

Tak for pladsen i indbakken og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Region Sjælland vil have Femern-jernbane på dagsordenen

Planlægningen af jernbanedriften over Femern Bælt skal i gang hurtigst muligt. God og smidig jernbanedrift er central for udviklingen af Femern Bælt regionen, skriver Region Sjælland i et høringssvar til Trafikplan 2023.

Første spadestik til tunnel i Københavns Nordhavn

Nordhavnstunnelen skal sikre gode adgangsforhold til den videre udvikling af Nordhavn som en bydel i København med masser af boliger og arbejdspladser.

Globale tunneleksperter ser mod Femern

Rekrutteringsbureauet Global Tunnelling Experts udlejer mandskab til store tunnel- og anlægsprojekter over hele verden. Nu rettes fokus mod Femern-projektet.

Lokaltog kan forlænges via Femerntunnelen

Efter 2029 vil man kunne tage toget på shoppingtur fra for eksempel Holeby til Lübeck – og Lübeckerne vil kunne tage toget til en hurtig tur i Lalandia. Både tyske og danske lokaltog kan blive internationale, skriver Trafikstyrelsen i ny trafikplan.

Materieludlejere danner brancheforening

DI Byggeri udvides nu med en ekstra brancheforening. Dansk Materielforening skal være talerør for udlejere, leverandører og storforbrugere byggemateriel.

Femern Landanlæg lander overskud på kvart milliard

A/S Femern Landanlæg, der ejer alle aktier i Femern A/S, er kommet ud af 2022 med et overskud på 234 millioner kroner før skat og dagsværdiregulering. Egenkapitalen er nu også positiv i selskabet.

Femernprojektet forandrer Lolland

I 2029 kommer Lolland til at ligge i smørhullet midt mellem Hamburg og København. Men allerede nu har projektet gjort en enorm forskel. FLC er således den største virksomhed i Lolland Kommune målt på antal ansatte.

18-årige Ida tumler de store maskiner

Ida Jespersen er i lære som anlægsstruktør på Femernbyggeriet. Hun er en af bare to kvindelige lærlinge i faget på pladsen og eneste pige i klassen – og hun mener der er plads til flere.

Annonce