Grænseløst tåbelig grænsekontrol

Femerntunnelen er et integrationsprojekt. Det handler om at bringe nation, folk og forretning sammen og gøre det smidigere at være både borger og erhvervsdrivende i Europa.

Den ”midlertidige” grænsekontrol – der nu i øvrigt kører på syvende år(!) – er en reminiscens fra dengang, vi byggede mure. Det gik vi som bekendt væk fra i november 1989, og der er ingen gode argumenter for at begynde igen.

Selvfølgelig skal Femerntunnelen kunne spærres af, hvis der opstår behov for at lukke grænserne. Men at investere millioner i en grænsekontrol, som ingen har gavn af eller bedt om, er grænseløst tåbeligt.

Tak for pladsen i indbakken og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Femerntunnel forberedes til grænsekontrol

Både Danmark og Tyskland er medlemmer af Schengen-samarbejdet. Derfor anses grænsen mellem de to lande ikke som en ydre grænse. Alligevel skal Femerntunnelen være klar grænsekontrol.

Femern Bælt Development: Hub 48 er bare begyndelsen

Flere store erhvervsvirksomheder har ligesom tyske Peper & Söhne fået øjnene op for Lolland-Falster, siger direktør for udviklingsfond.

Virksomheder skal være fleksible for at få arbejdskraft på Lolland

Femernprojektet vender op og ned på arbejdsmarkedet. I dag er det virksomhederne på Lolland, der skal gøre sig lækre for de ledige. Der er nemlig masser af jobs at vælge imellem, og der kommer flere til.

25 kroner mere i timen til udenlandske byggearbejdere

Efter vanskelige forhandlinger har 3F Byggegruppen tirsdag indgået ny overenskomst med DI Byggeri. Især udenlandsk arbejdskraft får markante lønstigninger.

Annonce