Gråt vand og grå skyer

Det er blevet november, og himlen er grå. Den samme farve håber Lolland Kommune på, vandet i betonen til Femerntunnelen kan have, og en førende betonekspert siger god for idéen.

Det er også sådan lidt gråt i gråt med omsætningen i den selvbetjente og købmandsløse købmandscontainer i FLC-village, og Bach Gruppens kommende højhus-hotel i Rødby har fået en noget lunken lokal modtagelse.

Til gengæld går det derudad for bygge- og anlægsbranchen i den grad, at kun en enkelt entreprenør havde kapacitet til at byde på sidste etape af Ringsted-Femern banen.

Og sådan gik den november-uge. Tak for opmærksomheden og pladsen i indbakken. God weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

M.J. Eriksson eneste byder på kontrakt til næsten 900 millioner kroner

M.J. Eriksson var eneste byder, da BaneDanmark i 2021 satte sidste del af anlægsentreprisen på den nye Ringsted-Femern jernbane i udbud. Eriksson fik kontrakten på et tilbud på godt 897 millioner kroner.

Ophedet bygge- og anlægsbranche årsag til sløjt jernbaneudbud

Det høje aktivitetsniveau i bygge- og anlægsbranchen var årsag til, at BaneDanmark kun fik ét tilbud på sidste etape af Ringsted-Femern jernbanen. Alt er kørt efter bogen, siger BaneDanmark.

Lolland Kommune håber på gråt vand til elementfabrikken

Lolland Kommune håber, at Femern A/S vil kunne bruge ”gråt vand” til betonproduktionen til tunnelelementerne. Alternativet er at bruge over en halv million kubikmeter drikkevand til tunnelen.

Betonekspert siger god for gråt vand i betonen

Renset spildevand, regnvand og vand fra dræning – også kaldet ”gråt vand” – kan godt bruges til betonfremstilling. Det oplyser Bent Grelk, der er en af Danmarks højst kvalificerede betonteknologer.

Potteskår fra Femern-udgravning fortæller om stenalderkost

Internationale forskere har skrabet fastbrændte madrester af potteskår fra Femern-udgravningen.

Flere rykker ind på kontorhotel

Muligheden for at netværke trækker virksomheder til Adapteos kontorhotel i Rødbyhavn.

Stille start for selvbetjent købmandscontainer

Det går fremad dag for dag, men der er et stykke vej endnu, før selvbetjeningskøbmanden i FLC Village er en rigtig god forretning. Indehaveren er dog ved godt mod og føler sig godt modtaget.

Lunken lokal modtagelse af Bach-hotel

Bach Gruppen og Lolland Kommune præsenterede onsdag det 41 meter høje hotel, der skal bygges på kaj i Rødbyhavn. Det faldt ikke i ubetinget god jord.

Femern-folk vil også gerne bo i sommerhus

Dancenter er netop rykket ind i nye kontorer i Rødby. De oplever efterspørgsel på sommerhuse, hvor ansatte på Femern-projektet kan bo.

ITA offentliggør nominerede til Tunneling Awards 2022

Den internationale tunnel- og undergrundssammenslutning (ITA) uddeler årets Tunneling Awards ved en onlinebegivenhed i december. De nominerede til årets priser er netop offentliggjort.