Forandringens vinde blæser over Sydhavsøerne

Femernprojektet er nu så langt, at fremdriften kan aflæses direkte af årsregnskabet. For et år siden var egenkapitalen i A/S Femern Landanlæg, der ejer alle aktier i Femern A/S, negativ. Nu er der anlægsaktiver nok til at bringe egenkapitalen op på den gode side af én milliard kroner.

Samtidig formelig boomer beskæftigelsen på Lolland. FLC-konsortiet er blevet den største virksomhed i Lolland Kommune målt på antal ansatte, og ledigheden i den tidligere så hårdt plagede kommune er historisk lav.

Alt imens kører 18-årige Ida fra Errindlev på Sydlolland rundt på Nordeuropas største byggeplads i nogle af de største entreprenørmaskiner, anlægsbranchen kan byde på, som en af bare to kvindelige anlægsstruktørlærlinge på Femerprojektet.

Der blæser milde vinde over Sydhavsøerne, og der er angiveligt både forår og sommer på vej på kort sigt. På længere sigt blæser forandringens vinde nyt liv i Femern bælt regionen.

Tak for at læse med og for pladsen i indbakken.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Femern Landanlæg lander overskud på kvart milliard

A/S Femern Landanlæg, der ejer alle aktier i Femern A/S, er kommet ud af 2022 med et overskud på 234 millioner kroner før skat og dagsværdiregulering. Egenkapitalen er nu også positiv i selskabet.

Femernprojektet forandrer Lolland

I 2029 kommer Lolland til at ligge i smørhullet midt mellem Hamburg og København. Men allerede nu har projektet gjort en enorm forskel. FLC er således den største virksomhed i Lolland Kommune målt på antal ansatte.

18-årige Ida tumler de store maskiner

Ida Jespersen er i lære som anlægsstruktør på Femernbyggeriet. Hun er en af bare to kvindelige lærlinge i faget på pladsen og eneste pige i klassen – og hun mener der er plads til flere.

Annonce