Flyvbjergs lov

I 1949 formulerede kaptajn Edward A. Murphy, at ”Alt, der kan gå galt, vil gå galt”, og så var Murphys Lov en realitet. Det er blandt andet årsagen til, at der i dag er mindst to af alting i passagerfly.

Den danske stjerneprofessor, Bent Flyvbjerg, giver i sin nye bog ”How Big Things Get Done” en lang række bud på, hvad der kan gå galt, når man kaster sig ud i projekter i den helt store skala. Kun 0,5 procent af sådanne projekter kommer nemlig i mål indenfor budget, tidsramme og formål.

Herfra skal lyde det lønlige håb, at Femernprojektets projektledere læser bogen og tager ved lære, så vi faktisk kan krydse under Femernbælt i bil og tog i 2029.

Tak for at læse med og invitere ind i indbakken.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Ny bog om at komme i mål med megaprojekter

99,5 procent af alle store projekter bliver enten forsinkede, for dyre eller leverer ikke det forventede udkomne. I en ny bog sætter dansk topforsker og -rådgiver ord på hvorfor og anviser vejen at få de store ting gjort.

Kiel melder sig i i STRING-regionen

Hovedstaden i Schleswig-Holstein har skiftet sin observatørstatus ud med et fuldt medlemskab i STRING-samarbejdet.

50 lokale virksomheder på Femern-besøg

Der var fuldt hus, da Business Lolland-Falster arrangerede besøg hos Femern A/S. Interessen var så stor, at der var venteliste, og Business Lolland-Falster arrangerer en ny tur til marts.

Saunagus og feriehytter er også for Femern-folk

Nærheden til byggeriet af Femern Bælt-tunnelen smitter positivt af på Lalandia i Rødbyhavn.

Ledige job