Femernregionens new deal

For 90 år siden så det sort ud for USA’s økonomi. Børskrakket i 1929 og den efterfølgende depression havde gjort millioner arbejdsløse, bankerne krakkede på samlebånd og så godt som ingen private havde overskud eller fremtidstro til at investere. Nogen måtte gøre noget, og det gjorde Roosevelt-regeringen i 1933.

Der blev investeret massivt i blandt andet infrastruktur og andre store anlægsprojekter, og det skønnes, at ”new deal” skabte seks millioner amerikanske jobs.

Anlægsprojekter og infrastruktur skaber investeringer. Det ses også tydeligt ved Femernprojektet. Business Lolland-Falster melder, at der indtil nu er investeret over 15 milliarder kroner på Lolland-Falster, siden projektet for alvor kom i gang. Regionen er, med Business Lolland-Falsters direktørs ord, ”rykket et par ligaer op”.

Femernprojektet bliver en new deal for hele Europa, og det er allerede begyndt at vise sig.

Tak for at læse med og rigtig god pinse.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Massive investeringer på Lolland-Falster

Milliardinvesteringerne på Lolland-Falster er ikke bare tom snak. De ses nu tydeligt i landskabet. Business Lolland-Falster holdt onsdag generalforsamling.

Anlægsarbejder for to milliarder kroner på tre måneder

På årets første tre måneder, har Sund & Bælt investeret for næsten to milliarder kroner, og Femernprojektet tegner sig for broderparten. Det viser kvartalsregnskabet for Sund & Bælt. Regnskabet viser samtidig kraftig vækst i antallet af personbiler over Øresundsbroen.

Femern A/S afviser urent trav og mundtlige aftaler

Øresund Bådservice og Femern A/S indgik en aftale om at standse samarbejdet i 2012. Af den aftale fremgik det, at ingen af parterne have yderligere krav, oplyser Femern A/S. Konkursramt skibsreder har, ifølge bygherreselskabet, således intet at komme efter.

Femern-folk bor i minihytter i Maribo

Der er stor efterspørgsel fra Femern-folk og håndværkere på afledte projekter på at leje minihytter hos Danhostel Maribo.

Transportministeren skal undersøge Femern A/S’ mundtlige aftaler

Folketingsmedlem Morten Messerschmidt (DF) er nu gået ind i sagen om skibsreder Jørgen Holm Christensen, der mener at Femern A/S er løbet fra en mundtlig aftale og har snydt ham for millioner.

Øresundsregionen og Region Sjælland vinder mest på Femernforbindelsen

Storkøbenhavn og Sydsverige bliver de helt store økonomiske vindere på Femernforbindelsen. Region Sjælland kan også notere betydelige økonomiske gevinster, mens Schleswig-Holstein og Hamburg ikke får det store ud af projektet, viser nye beregninger fra Rambøll.

Femern-bygherre sender undervisningsmateriale i udbud

Femern A/S har sendt udviklingen af undervisningsmateriale til folkeskolens 6. og 7. klassetrin i udbud. Undervisningsmaterialet skal gøre flere unge interesserede i en håndværksuddannelse.

Annonce