Elementært, Dr. Watson

Der skal bygges 89 tunnelelementer på 217 meters længde med hver fire rør for at dække de 18 kilometer, der er over Femern Bælt. Der er 1,7 kilometer hen over Femernsund, så almindelig logik siger, at hvis man bygger 8-9 elementer mere på fabrikken i Rødbyhavn og sejlede dem 40 kilometer til Femernsund, så ville det være fikset.

Vandet er imidlertid for lavt i Femernsund, og de danske og tyske betonnormer varierer. Så i stedet for at én elementfabrik – til omkring seks milliarder kroner – bygger 98 elementer til to tunneler, så skal der nu også opføres en elementfabrik i Grossenbrode i Nordtyskland, der skal bygge de sidste otte. Alting er ikke altid lige logisk.

Tak for pladsen i indbakken og for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Deutsche Bahn skal bygge egen elementfabrik til Femernsund-tunnel

Elementerne til sænketunnelen under Femernsund skal bygges i Großenbrode i Nordtyskland. Vandet i Femernsund er for lavt til at sejle elementerne ind fra elementfabrikken i Rødbyhavn.

Europcar vil udleje 200 biler til Femern-folk i 2023

Europcar har med succes formået at tilfredsstille behovet for transport og mobilitet i forbindelse med Femern-projektet og forventer stigende aktivitet i år. Men det krævede 191 forgæves opkald.

Femerntunnel skal købe 5G-netværk

I Tyskland kan virksomheder oprette deres egen licensfrie netværk med den nye 5G-mobilteknologi. Det kan man ikke i Danmark, og det kan give udfordringer i en tunnel, der forbinder de to lande.

Headhuntere på klapjagt efter ingeniører

Mere end syv ud af ti ingeniører i entreprenør- eller bygge- og anlægsbranchen har i løbet af de seneste 12 måneder oplevet at blive kontaktet med et godt tilbud fra en headhunter.