Efterspørgsel og jernbaneudbud

Bygge- og anlægsbranchen i Danmark har så meget gang i butikken, at der kun var én entreprenør, der havde kapacitet til at byde på sidste etape af Ringsted-Femern jernbanen. Det er Banedanmarks forklaring på, at der kun kom ét tilbud på arbejdet. Tilbuddet endte med at være 39 procent dyrere, end BaneDanmark selv havde regnet med.

Regnvand, drænet grundvand og industrielt spildevand kan godt renses og bruges til betonfremstilling. Det fastslår betoneksperten Bent Grelk. Anvendelsen af ”gråt vand” kan lette presset på drikkevandsressourcerne ved store anlægsprojekter og gøre betonen mere bæredygtig.

Tak for opmærksomheden og indbakkepladsen.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Ophedet bygge- og anlægsbranche årsag til sløjt jernbaneudbud

Det høje aktivitetsniveau i bygge- og anlægsbranchen var årsag til, at BaneDanmark kun fik ét tilbud på sidste etape af Ringsted-Femern jernbanen. Alt er kørt efter bogen, siger BaneDanmark.

Betonekspert siger god for gråt vand i betonen

Renset spildevand, regnvand og vand fra dræning – også kaldet ”gråt vand” – kan godt bruges til betonfremstilling. Det oplyser Bent Grelk, der er en af Danmarks højst kvalificerede betonteknologer.

Stille start for selvbetjent købmandscontainer

Det går fremad dag for dag, men der er et stykke vej endnu, før selvbetjeningskøbmanden i FLC Village er en rigtig god forretning. Indehaveren er dog ved godt mod og føler sig godt modtaget.

Flere rykker ind på kontorhotel

Muligheden for at netværke trækker virksomheder til Adapteos kontorhotel i Rødbyhavn.

Tysk kulturtræning til danske virksomheder

Beltkomm vil hjælpe danske virksomheder ind på det tyske marked. Der er nemlig store og markante kulturforskelle på tværs af Femern Bælt, og dem kan der være penge i at være opmærksom på.