Det rene vand

Vand er blevet en knap ressource. Især hvis det skal være rent. Derfor kommer vi i fremtiden til at ty til renset vand (teknisk/gråt vand; kært barn har mange navne). Ikke kun til bygge- og anlægsprojekter og industrielle formål, men også til drikkevand og fødevareproduktion. Så der er en overvejende sandsynlighed for, at vi en dag kommer til at skåle i en genbrugt fadøl til julefrokosten.

Teknologien er klar og prøvet af af startup-virksomheden Nordphos, og de lover at kunne levere teknisk vand i de mængder, der skal til at forsyne fremtidens megainfrastrukturprojekter.

Tak for din tid og pladsen i din indbakke.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Klar til at levere teknisk vand i stor stil

Det er fuldt ud teknisk muligt at lave spildevand om til rent vand, der kan bruges til både betonfremstilling, drikkevand og Power to X. Virksomheden Nordphos har allerede testet teknologien og er klar til at levere.

Nyudnævnt professor til kamp mod byggeriets CO2-udledning

I enhver form for bæredygtig fremtid skal byggeriets andel af CO2-udledningen mindskes betragteligt. Det kræver forskning, udvikling og et styrket samarbejde på tværs af sektoren, lyder det fra nyudnævnt professor på Institut for Byggeri og Bygningsdesign, Aarhus Universitet.

Hansebelt opruster og vil hverve danske medlemmer

Den nordtyske erhvervsforening, Hansebelt e.V., hæver minimumskontingentet og gør klar til at ekspandere nordover.

Schleswig-Holstein ansætter byggekoordinator

Den Nordtyske delstat Schleswig-Holstein har ansat en koordinator, der skal sørge for bedre kommunikation om de mange store byggeprojekter, der er afledt af Femern-byggeriet.