Det er økonomien, fjols

Banedanmark mangler ingeniører og it-specialister, og det kan ende med at forsinke eller udskyde en lang række danske jernbaneprojekter. Anlægsbranchen mangler struktører og en lang række andre faglærte, og det kan ende med at blive en sten i skoen for den mange planlagte infrastrukturprojekter og den grønne omstilling. Transportbranchen mangler chauffører, og det kan gøre det svært at holde forsyningskæderne i gang.

Samtidig er der knaphed på råvarer og byggematerialer og generelt høj inflation, og det presser priserne på byggeri og anlægsarbejder op. Det er noget skidt, og årsagen er, at det går ualmindelig godt for økonomien – på trods af Ukrainekrig coronaefterslæb.

Tilbage står så bare spørgsmålet: Hvad skal vi egentlig gøre ved det, og hvem skal gøre det? Hvis du har et bud på et svar, så hører vi meget gerne fra dig på info@femernreport.com.

Tak for at læse med og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Banedanmark må selv på banen for at løse personaleproblem

De mange ubesatte stillinger i Banedanmark er i første omgang en sag for ledelsen i Banedanmark. Moderaternes transportordfører afviser dog ikke at se på rammerne.

Byggeri af nyt udsigtspunkt sendt i udbud

Frem til maj har Femern A/S prækvalifikation, hvor interesserede kan byde på opgaven med at bygge Femern-projektets nye udsigtspunkt Pilen.

Hotel i Nykøbing Falster mærker Femern-effekten

Byggeriet af Femern-forbindelsen skaber ringe i vandet overalt på Lolland-Falster.

Grusgrav kan grave videre trods klage

Kudsk & Dahl får ophævet opsættende virkning af klage over gravetilladelse. DI håber på, at afgørelsen også vil gøre det nemmere for andre råstofvirksomheder at få ophævet klagers opsættende virkning.

Ukraine-krig påvirker Bygmas resultat – forventer værre 2023

Trods vækst i omsætningen er Bygmas indtjening faldet 20 procent i 2022. Det fremgår af Bygmas seneste regnskab.

Adgang til Danmarks største anlægsprojekt kræver sikkerhedskursus

Man bliver ikke bare uden videre lukket ind på Femernprojektets byggeplads. Først skal man igennem et intensivt sikkerhedskursus. FemernReport sendte en reporter på skolebænken i Rødbyhavn.

Nu skal Femern Bælt-regionen markedsføres

Danske og tyske erhvervsudviklingsselskaber forbereder et fælles markedsføringsfremstød for Femern Bælt-regionen. Mulighederne i regionen skal synliggøres op til åbningen af Femerntunnelen.

Jernbaneprojekter kan forsinkes af personalemangel hos Banedanmark

I november 2022 havde Banedanmark næsten 50 ubesatte ingeniørstillinger. De mange ledige stillinger kan forsinke planlagte jernbaneprojekter langt ud i fremtiden.