Det er ikke tid til at spilde

Ti procent af materialerne på danske bygge- og anlægsprojekter går til spilde. Det kan forekomme en kende abstrakt, men tænk engang, hvis man omsatte det til Femern-projektet: Så ville der eksempelvis blive fremstillet 300.000 kubikmeter beton, der ikke ville blive brugt til noget som helst. Det er meget beton – og mange penge – at smide ud, og det er endnu værre for CO2-regnskabet.

I en tid med pressede forsyningskæder på stort set alle råvarer, heftige prisstigninger og en stadig alvorligere klimakrise har vi ikke råd til at producere til afskrivningskontoen. Det derfor omhu i ellevte time, når et branchesamarbejde nu vil kortlægge materialespildet og komme med forslag til at få det ned. Vi skal alle gøre noget ved spildet, og vi skal gøre det nu.

Tak for at læse med og for pladsen i indbakken.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Femern-rådgiver oplever største vækst i 14 år

Det går forrygende for rådgivervirksomheden Rambøll. Især rådgivning om ledelse og grønne byggerier har øget Rambølls omsætning med 12,6 procent.

Højeste antal dødsulykker i ti år

2022 satte en kedelig trist rekord. Antallet af dødsulykker på arbejdspladser var det højeste i ti år. Byggeriet og transportsektoren er de farligste steder at arbejde. Flere penge skal nu sikre, at reglerne bliver overholdt.

Samarbejde vil materialespild på byggepladsen til livs

Teknologisk Institut, Aarsleff og STARK vil i fællesskab undersøge materialespild på byggepladser. Målet er kortlægge materialespildet – og gøre noget ved det.

Lalandia-salg opgivet

En manglende økonomisk gulerod får Parken Sport & Entertainment til at skrinlægge salget af feriecentrene Lalandia i Rødbyhavn og Billund.

Annonce