Den der sparer har – men ikke så længe

Jo længere ud i fremtiden, et stort infrastrukturanlæg skal fungere, jo mere skal der investeres. Men logikken i udbuddene på Femernforbindelsen er, at billigere altid stikker bedre, fordi (lav) pris vægtes med 70 procent i vurderingen af tilbuddene.

I det aktuelle TPS-udbud har den danske stat sparet godt otte procent på at vælge billigste tilbud. Det koster til gengæld ni procent på levetiden, og den billigere løsning bruger også mere strøm. Målt over transformerstationens levetid, så er det billigste tilbud altså det dyreste. Og så nævner vi ikke bæredygtighed med et ord.

Tak for at invitere FemernReport ind i indbakken og tak for at læse med.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Elecnors vindertilbud var lidt billigere men ikke bedre

Spanske Elecnor vandt kontrakten på at bygge transformerstationen til Femerntunnelen med et tilbud på knap 306,5 millioner kroner. Konkurrenten, Siemens-Aarsleff, bød knap 334,5 millioner – men scorede højere på kvalitet.

Slut med postevand til elementfabrikken efter tunnelprojekt

Grundvandsreserverne på Lolland er så pressede, at en bevarelse af elementfabrikken forudsætter, at den kan producere med gråt vand. Det skriver Lolland Kommune i et høringssvar.

Femern-arbejdere skal passe på i kulden

Bygherreselskabet Femern A/S har søsat en kampagne, der skal minde tunnelarbejderne om at passe på sig selv i vinterkulden.

FLC bestiller fynsk stål for millioner

Ib Andresen Industri har indgået en historisk stor aftale om forarbejdning, svejsning og levering af stål til Femern Bælt-tunnelen. Ordren repræsenterer en værdi på et trecifret millionbeløb.