Brandgod idé at være beredt

Et infrastrukturprojekt som Femernforbindelsen smitter af på det omkringliggende samfund. Nogle steder er det helt som forventet – som for eksempel at entreprenører, hoteller og materieludlejere har fået gang i butikken på Lolland-Falster, og at der er langt mellem de ledige hænder.

Andre steder er det ikke helt så åbenbart – før man lige bliver gjort opmærksom på det. Eksemplet med Lolland-Falster Brandvæsen, der allerede nu er begyndt at forberede sig på den enorme beredskabsopgave, en 18 kilometer lang tunnel under havet også er.

Femernforbindelsen bringer store forandringer med sig. De fleste af dem er til det bedre, men man skal alligevel også være forberedt på det værste. Og det er mere end almindeligt betryggende, at beredskabet udviser rettidig omhu.

Tak for indbakkeplads og opmærksomhed.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Brandvæsenet er gået i Femern-træning

Forberedelserne er i fuld gang hos Lolland-Falster Brandvæsen, så alle mand er klar, når tunnelen åbner. En delegation har netop været på studietur i Schweiz for at lære af erfaringerne fra alpelandet.

Første el-lokomotiv godkendt til kørsel igennem skandinavisk korridor

Simens har fået godkendt Vectron-lokomotivet til kørsel gennem hele korridoren fra Sverige og Norge gennem Danmark til Tyskland og Østrig.

Falske alarmer for 155.000 kroner siden januar 2022

30 gange siden januar 2022 har Lolland-Falster Falster Brandvæsen rykket ud til Femernbyggeriet eller FLC Village uden at der har været ild. Hver blind alarm faktureres med 5.195 kroner.

DSB fordobler bestilling på passagervogne til Hamburg-tog

Der er ifølge DSB enorm efterspørgsel på togrejser til Tyskland. Derfor bestiller DSB nu yderligere otte vognstammer til togene mellem København/Aarhus og Hamburg.