Blåt vand og store stålkonstruktioner

Det bliver den danske shippingkæmpe Blue Water Shipping, der skal stå for driften af arbejdshavnene på henholdsvis Femern og Lolland under byggeriet af Femerntunnelen. Havnen i Rødby blev taget i brug i sommer, og til næste år kan de første skibe med leverancer til byggeriet anløbe havnen ved Puttgarden.

Brande ligger omtrent så langt fra nærmeste havn, som man kan komme i Danmark. Derfor måtte der en ualmindeligt lang lastbil til, for at levere den sidste mere end 27 meter lange bærende stålsøjle til elementfabrikken, der ankom tirsdag.

Imens går byggeriet videre stort set efter planen – til den nette pris af 15,5 millioner kroner om dagen.

Tak for opmærksomheden og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

.

Blue Water skal drive arbejdshavne til Femern-projektet

FLC og Blue Water indgår kontrakt om driften af nyetablerede arbejds-havne ved tunnelbyggeriet.

Femernbyggeri koster 15,5 millioner om dagen

I de første ni måneder af 2022 har Femern A/S har haft projektudgifter for i alt 4,2 milliarder kroner. Det fremgår af kvartalsrapporten fra Sund & Bælt. Inflation og rentestigninger har mere end fordoblet det statslige holdingselskabs finansieringsomkostninger i forhold til samme periode sidste år.

Sidste hovedsøjle til elementfabrikken rejst

Tunnelelementfabrikken begynder at tage form. Tirsdag blev den sidste hovedsøjle leveret fra Give Steel og rejst på byggepladsen i Rødbyhavn.

Rettelse: Femern A/S og Sund & Bælt forvekslet i nyhedsbrev

Det er det statslige holdingselskab Sund & Bælt, der ejer Femern A/S, der har oplevet en voldsom stigning i finansieringsomkostninger. Ikke Femern A/S.

YouTube-video kan tiltrække arbejdskraft

En ny YouTube-dokumentar om Femern-forbindelsen, som på få dage har fået millioner af visninger, kan potentielt hjælpe med at rekruttere arbejdskraft.

Lys asfalt kan spare energi i tunneler

Entreprenørkoncernen NCC har netop udlagt 800 tons lys asfalt i en cykel- og gangtunnel i Bergen i Norge. Den lyse vejbelægning kan spare el til belysning og give en bedre oplevelse, når man passerer gennem den.

Hansebelt opruster og vil hverve danske medlemmer

Den nordtyske erhvervsforening, Hansebelt e.V., hæver minimumskontingentet og gør klar til at ekspandere nordover.

Schleswig-Holstein ansætter byggekoordinator

Den Nordtyske delstat Schleswig-Holstein har ansat en koordinator, der skal sørge for bedre kommunikation om de mange store byggeprojekter, der er afledt af Femern-byggeriet.

Klar til at levere teknisk vand i stor stil

Det er fuldt ud teknisk muligt at lave spildevand om til rent vand, der kan bruges til både betonfremstilling, drikkevand og Power to X. Virksomheden Nordphos har allerede testet teknologien og er klar til at levere.

Lærlinge fra hele Danmark strømmer til Femern-byggeri

Femern-projektet tiltrækker lærlinge fra hele Danmark. Størstedelen af lærlingene på danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt er indtil videre fra lokalområdet på Sydhavsøerne.

Overraskende stor interesse for byggeri

Hos bygherren Femern A/S er de positivt overraskede over, hvor mange borgere og turister der viser interesse for Femern-projektet.