Bæredygtighed er en forudsætning for salg

Der er fuldt blus på gigantiske infrastrukturprojekter over hele Europa. Vi har været vant til, at pris, og til en vis grad kvalitet, har været de afgørende parametre for, hvor ordren placeres.

 I så godt som alle fremtidige udbud vil der være bæredygtighedsklausuler og krav om dokumentation for klimabelastningen. Livscyklusanalyser, genanvendelighed og CO-belastning bliver i fremtiden den nøgle, der kan låse de store pengekasser op.

Idéer som Recycon Elements brug af udtjente byggematerialer som råvarer i nye betonelementer er et godt bud på fremtidens råvareleverandør. Men fremtiden starter nu – på mandag er den bare business, og hvis man vil være med der, skal man stå på i dag.

Tak for at læse med, tak for invitationen til indbakken og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Kontorhotel i strid med lokalplanen – 20 virksomheder skal flytte

Adapteos kontorhotel i Rødbyhavn er opført i strid med lokalplanen for området, og de 20 lejere er blevet opsagt og skal være ude senest første maj.

Helsingør og Helsingborg vil også have fast forbindelse

Der er indtil flere forslag om yderligere en fast forbindelse over Øresund mellem Danmark og Sverige. I Helsingborg er man nu ved at lave en sammenfatning til Trafikverket om mulighederne for en forbindelse til Helsingør.

Sådan kan bygge- og anlægssektoren spare dyr energi

Energistyrelsen har gennemført en analyse og kortlægning af energiforbruget i dansk erhvervsliv. Der er store besparelser at komme efter i produktionsindustrien og i bygge- og anlægssektoren.

Små og mellemstore virksomheder får hjælp til digitalisering

Op mod 1000 virksomheder kan få hjælp til digitalisering af deres administration, produktion, salg eller produkt.

Tysk modulbygger melder sig ind i kontorkampen

Ela Container har netop stillet deres første kontormoduler op ved byggepladsen i Rødbyhavn – og er selv flyttet ind. Der står 60.000 moduler klar på lager, og de kan være klar til brug på 48 timer.

I Norge skal de bygge tunnel – til skibe

Kystverket i Norge arbejder på at sende et temmelig usædvanligt tunnelprojekt i udbud: Stad Skipstunnel bliver verdens første skibstunnel, der skal føre skibe sikkert gennem det drilske farvand i Vanylvsfjorden syd for Ålesund.

Genbrugsbeton er vejen ud af råstofmangel

Beton, tegl, glas og isoleringsmateriale kan knuses og bruges som tilslag i nye betonelementer i stedet for at ende som vejfyld. Recycon Elements vil gerne vise vejen.

EU-støtte til grænseoverskridende jernbanelinjer

Europa-Kommissionen vil støtte 10 pilotprojekter, der etablerer nye jernbanetjenester på tværs af landegrænser eller forbedrer allerede eksisterende. Fem af projekterne går gennem Danmark og Tyskland.

Femernforbindelsen på skoleskemaet

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (SUK) har udviklet tre undervisningsforløb til grundskolens øvre klasser med udgangspunkt i Femern-projektet.

Nyt navn og Femern-ambitioner til installations-virksomhed

Teknisk servicevirksomhed skifter navn og ser vækstpotentiale i Femern-projektet og på Lolland-Falster.

Videnscentrets aktiviteter fortsætter uforandret

Lukningen af Adapteos kontorhotel får ingen betydning for Femern Videns- og Læringscenters aktiviteter, forsikrer DTU-rektor.

Ledige job