Automatisering – også for en sikkerheds skyd

Sund & Bælt er gået i offensiven for en ny måde at inspicere betonkonstruktioner på. For fremtiden skal droner og kunstig intelligens erstatte klatrere, når betonoverflader skal tjekkes for slitage og skader. Det er langt hurtigere, mere effektivt og også langt billigere. Samtidig eliminerer det den implicitte risiko for den klatrer, der ellers skulle udføre arbejdet.

Tre millioner arbejdstimer i træk er brugt uden alvorlige ulykker, siger FBC. Men tallene inkluderer ikke underleverandørerne, der ifølge 3F har haft fire ulykker alene i 2022. Det er dog stadig langt under gennemsnittet for bygge- og anlægsbranchen, så der er under alle omstændigheder noget at fejre.

Tak for at læse med og invitere indenfor i indbakken.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

Kunstig intelligens og droner finder skader i beton

Alexandra Instituttet har, i partnerskab med Sund & Bælt Holding A/S, lanceret en løsning, der bruger droner og kunstig intelligens til inspektion af betonkonstruktioner.

3F er uenig i FBC’s ulykkesstatistik

Det er utroværdigt, når FBC opgør det til, at der er arbejdet tre millioner timer uden ulykker på Femern-projektet, mener 3F-næstformand. Underleverandørerne tæller nemlig ikke med i statistikken.

Tre millioner arbejdstimer uden ulykker

FBC-konsortiet, der blandt andet står for udgravningen af tunnelrenden, har rundet en markant milepæl. Der er nå gået tre millioner arbejdstimer uden arbejdsulykker.

Femern-opgaver kræver synlighed

En synlig placering giver opgaver. Det oplever man hos bilforhandleren AutoCentro i Rødbyhavn.

Ledige job